Atrapen un pescador furtiu amb 900 garotes al Port de la Selva

L'infractor, que va intentar fugir quan el van enxampar, ja té una altra denúncia per pescar sense llicència

Inspectors de pesca i Mossos d'Esquadra han intervingut 900 garotes de roca a un home que no tenia cap mena de llicència, ni esportiva ni professional, que l'habilités per extreure aquest recurs pesquer. El suposat infractor, ciutadà francès, va estar tot divendres passat fent apnees i acumulant les garotes en una cova de difícil accés al paratge de Cap de Vol del terme municipal del Port de la Selva (Alt Empordà).

L'infractor ja té una altra denúncia per peca furtiva de garotes. La llei catalana de pesca considera que és una infracció greu i comporta una sanció d'entre 301 i 60.000 euros, a més del decomís del material utilitzat i de les garotes capturades. En el moment de la intervenció i en adonar-se de la presència dels inspectors, l'infractor va voler fugir de la zona amb el seu vehicle, abandonant tot el material i les garotes dins de la cova. Els agents actuants el van interceptar i identificar.

Seguidament, van recomptar el nombre de garotes, van redactar l'acta de denúncia per tres fets constitutius d'infracció (manca de llicència, incompliment d'horari, excés de captura i realitzar pesca subaquàtica sense boia de senyalització) i van decomissar tot el material de la pesca.

Pel que fa a les garotes, en tractar-se d'un recurs viu, les van retornar al seu medi natural amb una embarcació facilitada per l'Ajuntament del Port de la Selva.

Segons el pescador, les garotes estan econòmicament més ben pagades i valorades dins del mercat francès que a Catalunya i aquesta captura tenia un valor d'uns 900 euros.

Aquesta intervenció és resultat d'un seguit d'inspeccions conjuntes entre la inspecció de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Unitat Regional de Medi Ambient del Cos de Mossos d'Esquadra (URMA).

La llei catalana de Pesca tipifica que aquests fets com a constitutius d'infracció greu i poden comportar una sanció que va de 301 euros a 60.000, a més del decomís de tot el material utilitzat i de la captura.