El gerent de l'ICS a Girona es farà càrrec de l'Hospital de la Vall d'Hebron

Vicenç Martínez substituirà a José Jerónimo Navas

La Direcció Gerència de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha rellevat el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron, José Jerónimo Navas, que a partir d'ara es farà càrrec de la posada en funcionament de l'àrea d'innovació de l'ICS, una nova àrea corporativa per donar impuls a la innovació que duen a terme els seus professionals i potenciar la institució "com a referència del sistema sanitari català", segons el Departament de Salut.

Per la seva banda, l'actual gerent territorial de l'ICS a Girona i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) i gerent dels Hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona, Vicenç Martínez Ibáñez, substituirà Navas com a responsable de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Nascut a Melilla l'any 1948, José Jerónimo Navas és doctor en medicina i cirurgia per la Universitat Complutense de Madrid. Amb més de 25 anys d'experiència professional al capdavant d'institucions sanitàries i de recerca biomèdica, el doctor Navas ha desenvolupat una gran part de la seva carrera com a metge i gestor a Catalunya, concretament a l'ICS.


Entre d'altres càrrecs, Navas va ser cap del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, del qual també fou director mèdic i director gerent durant més de deu anys. Posteriorment, va ser director de la Divisió Hospitalària (1997-2002) i director científic (2003-2004) de l'ICS. També ha estat director del Programa d'investigació i innovació del Departament de Salut (2005-2008) i director general de l'Institut de Salut Carlos III (2008-2012). Des del mes d'abril de 2012 i fins a aquest any 2015 ha estat el gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, el complex hospitalari més gran de Catalunya.

Vicenç Martínez Ibáñez, actual gerent territorial de l'ICS a Girona i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), substituirà José Jerónimo Navas en el càrrec. Martínez Ibáñez ha desenvolupat gran part de la seva carrera com a metge i gestor a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (HUVH), on ha estat cap de secció i cap de servei de Cirurgia Pediàtrica, coordinador de l'Àrea MaternoInfantil i director de processos quirúrgics, entre d'altres càrrecs. A més, va ser el primer cirurgià del primer trasplantament hepàtic infantil de l'Estat fet a l'HUVH el juny de 1985.

La Direcció Gerència de l'ICS també proposarà el nomenament de Rafael Ruiz Riera, actual gerent del Consorci d'Atenció Primària de Salut de l'Eixample (CAPSE), com a nou gerent de l'Àmbit d'Atenció Primària de Barcelona Ciutat, en substitució de Pilar Solans. Rafael Ruiz té una trajectòria professional vinculada a l'ICS des de l'any 2007, on ha exercit com a director dels serveis d'atenció primària Dreta, Litoral i Esquerra de l'Àmbit de Barcelona Ciutat.

Tots aquests canvis es faran efectius durant la primera quinzena de febrer.