Denuncien Interskol Power Tools de Ripoll per impagaments a la plantilla

CCOO critica que ha presentat concurs de creditors sense entregar informació al comitè d'empresa

El sindicat CCOO ha portat fins a la Inspecció de Treball els problemes de la plantilla d'Interskol Power Tools de Ripoll per poder cobrar diversos conceptes salarials que l'empresa encara té pendents d'abonar. En concret, la direcció deu el 70% del mes de desembre, la meitat de la paga de Nadal i aproximadament el 70% de la revisió salarial del 2012.

CCOO també ha denunciat que la l'empresa no informés al comitè sobre les mesures que vol prendre respecte a la continuïtat total o parcial dels llocs de treball i de la producció i vendes previstes per als propers mesos. Així mateix, també s'ha denunciat que l'empresa no ha facilitat els comptes provisionals de l'any 2014.

El secretari general del Sindicat d'Indústria de CCOO de Girona, Josep Serra, ha explicat que la direcció ha sol·licitat el concurs de creditors sense entregar documentació al comitè, tot i estar obligat segons recull l'Estatut dels Treballadors. La sol·licitud del concurs es va presentar al jutjat el 23 de desembre i ha estat acceptada en data 9 de gener.

L'empresa es dedica a la fabricació de maquinaria elèctrica i en aquests moments té una plantilla d'uns 66 treballadors. L'accionista majoritari és d'origen rus.

CCOO ha reclamat a l'empresa que pagui els deutes salarials i que complexi amb respectar els drets d'iinformació que té el comitè. A més, vol que s'obri un procés de diàleg i negociació amb els treballadors per saber quin tipus d'activitat desenvoluparà en els propers mesos.

El sindicat també lamenta que si s'hagués informat abans al comitè sobre la situació econòmica de la fàbrica s'hauria pogut estudiar alguna mesura com un ERO temporal mentre es resolgui l'informe de l'administració concursal. Així, els treballadors haurien cobrat de l'atur.