Absolt el conductor d'autobús acusat de falsificar el tacògraf

Fou detingut el passat 10 d'agost a l'AP-7 a Maçanet de la Selva

Els fets que si li imputaven al conductor van tenir lloc el passat 10 d'agost quan als volts de les cinc de la tarda els Mossos d'Esquadra van aturar l'autobús que conduïa a l'àrea de servei de Maçanet de la Selva de l'AP-7.

Els agents, que feien un control rutinari, en fer la lectura del tacògraf es van adonar que la targeta que hi havia inserida no era la del conductor, sinó la d'un altre home.

Per això, els mossos van detenir el conductor, un anglès de 48 anys, per un delicte de falsificació de document públic. A banda de la detenció del conductor, els agents van immobilitzar el vehicle deixant els 62 passatgers que es dirigien a Londres sense un servei alternatiu ja que l'empresa no va enviar cap vehicle alternatiu per recollir-los.

Cinc mesos després dels fets, i segons informa la companyia que operava el servei, Megabús, el jutjat número 4 de Girona ha donat validesa a la versió dels fets que va fer en el seu moment el conductor assegurant que es va equivocar a l'hora d'inserir la targeta a la ranura correcte del tacògraf. En aquests sentit, la jutgessa ha afirmat que la Fiscalia, que demanava 18 mesos de presó i la prohibició de conduir autocars durant aquet període, no ha pogut provar l'acusació que atribueix a "un simple descuit".

La jutgessa considera que el conductor és un testimoni fiable i que la seva versió dels fets ha estat recolzada per l'altre conductor i pels agents de policia que van reconèixer tenir problemes de comunicació amb el conductor quan es van produir els fets. A més, la jutgessa apunta també que segons el tacògraf cap dels dos conductors van excedir els seus límits de conducció.