Maçanet de la Selva inaugura la nova biblioteca amb quatre anys de retard

El projecte ha obert avui les portes

Aquest migdia, el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, també ha inaugurat la nova seu de la Biblioteca Municipal de Maçanet de la Selva, un projecte amb quatre anys de retard.  
 
Aquesta biblioteca, projectada com a ampliació, en planta baixa i soterrani, de l’edifici anomenat Can Trinxeria, ocupa el que antigament era el jardí de la casa. La remodelació de l’edifici ha permès crear diversos espais exteriors que eixamplen el carrer i recuperen espais del vell teixit urbà. Una gran façana vidrada projecta cap al carrer el vestíbul de la biblioteca i aporta llum natural al soterrani a través de l’escala d’accés. El projecte ha anat a càrrec de Jordi Casadevall Dalmau.
 
La superfície útil de la biblioteca és de 849 metres quadrats distribuïts entre: la zona d’acollida i promoció, la zona infantil, l’àrea de música i imatge, l’àrea de diaris i revistes i l’espais polivalent, a la planta baixa on també hi ha un telecentre. A la planta soterrani hi ha l’àrea d’informació i fons general, i el dipòsit documental.  
 
La Generalitat de Catalunya hi ha fet una aportació de 608.651,39 euros a través del programa específic de biblioteques (PEB).

Crítiques d'ERC

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva ha criticat el retard amb el qual s'ha produït la inauguració del nou equipament. Els republicans acusen l'equip de govern, format per la coalició entre CiU, AM i PP d'esperar a una data propera a les eleccions per donar forma a un projecte que havia de ser inaugurat l'any 2011.

En aquest sentit, ERC acusa el consistori d'actuar amb una "manca de voluntat" per a fer possible la seva obertura com també el retard amb l'atorgament de les subvencions promeses.