Torna el festival 'Escenaris' amb 90 representacions repartides per 17 poblacions gironines

Es calcula que més de 16.000 espectadors visitaran les obres del 18 de gener al 28 de juny

El Consell Comarcal del Gironès, la Diputació de Girona i 17 ajuntaments de la comarca han presentat aquest divendres la programació de l'onzena edició d'Escenaris 2015 - Amb gana d'Escenaris!. L'organització preveu que més de 16.000 espectadors visitin les 90 representacions que s'ofereixen del 18 de gener al 28 de juny.

Un total de 17 ajuntaments del Gironès participen al Festival que, com enguany, destinarà part dels beneficis a col·laborar amb XaropClown, els pallassos de l'hospital de Girona. Concretament, s'oferirà al públic afegir 50 cèntims a l'entrada per poder participar en aquest "pessic de solidaritat" han explicat les entitats.

La presentació ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets; el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy; la consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol i la directora artística d'Escenaris, Marta Fluvià. La consellera comarcal de Cultura, Roser Estañol, ha presentat l'acte inaugural, amb l'obra 'Distancia Siete Minutos' de Titzina Teatre, que se celebrarà a l'Ateneu de Celrà el proper 18 de gener. Estañol ha destacat el caràcter solidari d'Escenaris i ha comentat que "en cada representació es recolliran aportacions voluntàries per aquest projecte que, cada setmana, porta alegria i il·lusió als nens hospitalitzats".


La novetat d'aquest Escenaris 2015 - Amb gana d'Escenaris!, són les entrades EVA, que tal com ha explicat la directora artística d'Escenaris, Marta Fluvià, permetrà comprar tiquets d'altres representacions del festival amb un descompte. Segons Fluvià, "és una entrada amb Valor Afegit ja que, la mateixa entrada, permetrà veure un bon espectacle a preus súper rebaixats".

La programació presentada representa per Fluvià una "consolidació de la qualitat i la quantitat de les anteriors edicions". Algunes de les representacions programades són 'Dones com jo' de T de Teatre, 'El testamento de María' amb Blanca Portillo, 'Temps' de Teatre de Guerrilla, 'El Crèdit' amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch, 'La Plaza del Diamante' amb Lolita Flores, 'A cau d'orella' amb Gerard Quintana i Xarim Aresté, 'Pensaments secrets' amb Àlex Casanovas i Mercè Pons, i 'Sortir per la finestra' amb Marc Parrot, entre d'altres.