Comença la 2a fase de l'apagada analògica a 165 municipis gironins

L'operació també tindrà lloc a d'altres comarques catalanes, comportarà l'afectació de 640 municipis i 2,2 milions de ciutadans en total.

Les comarques corresponents a la demarcació de Giorna on es farà aquesta segona apagada són: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany i la Selva. La 2a fase de l’apagada analògica és la continuació de la primera que es va produir el mes de juliol passat, que va incloure 90 municipis de les comarques del Maresme, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa i la Selva. La tercera i última fase de l’apagada es farà des del pròxim mes de març fins al 3 d’abril d’enguany i inclourà les següents comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages (la resta), Barcelonès, Baix Llobregat, Cerdanya, Maresme (resta de la comarca no apagada el mes de juliol), Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès (la resta), Val d’Aran, Vallès Occidental i Valès Oriental (la resta de la comarca no apagada el mes de juliol).

Ajuda per les zones rurals
En les zones en les quals no sigui possible la recepció del senyal de TDT per via terrestre, s’haurà habilitat la recepció via satèl·lit, com a solució excepcional. Aquest sistema, anomenat TDT-SAT, consisteix en la recepció dels canals de TDT per mitjà d’una antena parabòlica, que pot donar servei tant a una comunitat de veïns com a una llar unifamiliar. Els ciutadans que es trobin en aquesta situació s’han de posar en contacte amb un instal·lador autoritzat que farà les gestions amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per iniciar el procediment que els faciliti l’accés a la TDT.

El sistema de TDT-SAT s'ha fet molt popular al Regne Unit on ha rebut el nom de Freesat, sistema que ha guanyat adeptes davant el Freeview (TDT tradicional) degut a la faciliat d'instal·lació, la gran cobertura i la major qualitat d'imatge. Actualment hi conviuen dos canals en Alta Definció (HD): BBC HD i ITV 1 HD.