La cota de neu baixarà fins als 600 metres avui al Pirineu

La part Occidental pot acumular gruixos de deu centímetres als 900 metres

La cota de neu baixarà fins als 600 metres aquest divendres a les comarques del Pirineu, segons ha indicat el Servei Meteorològic. El front que ha començat a creuar Catalunya aquesta matinada ha deixat nevades al Pirineu occidental i ruixats dispersos a la resta del país.

Aquest migdia, la cota de neu s'ha situat per sota els 1.000 metres al Pirineu de Lleida i al llarg del dia baixarà fins als 600 metres a tot el Pirineu, tot i que a l'oriental la nevada serà poc important. El Pirineu Occidental pot acumular gruixos de deu centímetres als 900 metres aquest divendres.

Per demà, la nevada quedarà reduïda al Pirineu de Lleida, on podrà caure a qualsevol cota i es podran acumular cinc centímetres de neu nova als 600 metres. També podria caure calabruix a comarques del nord-est i prelitoral central. De cara a la tarda-vespre de diumenge és possible també que caigui alguna nevada al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, segons el Servei Meteorològic. El fred serà intens aquests propers dies.

Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Neucat i recomana extremar la precaució a les carreteres que puguin quedar afectades per la neu i el gel i prudència en general en les activitats de muntanya.

Quatre carreteres afectades per la neu

La neu afecta aquest migdia quatre carreteres del Pirineu. Concretament, calen cadenes per circular a la C-28 de Naut Aran cap al Port de la Bonaigua, la BV-4243 de Castellar del Riu a Rasos de Peguera, l'L-500 des de la cruïlla de l'N-230 al Balneari de Boí i l'L-501des de la cruïlla de l'L-500 al Plà de l'Ermita, segons indica el Servei Català de Trànsit.