Google permetrà traduir textos a través de la càmera del telèfon mòbil

Està disponible des d'anglès a francès, alemany, italià, portuguès, rus i espanyol, i viceversa

La companyia Google ha actualitzat l'aplicació de traducció Google Translate i ara es podran obtenir les paraules en altres llengües mitjançant la càmera i del micròfon del telèfon mòbil.

Així, acostant el dispositiu, per exemple, a un cartell o un text, l'aplicació podrà traduir el seu contingut a 36 idiomes. Per tot això, s'ha de dirigir la càmera a la senyal i text i la traducció surt sobreimpresa a la pantalla, sense necessitat de connectar-se a Internet o connexió de dades.

L'actualització està disponible per als mòbils amb sistema operatiu Android i iOS. Actualment, el sistema de traducció instantània s'ofereix des d'anglès a francès, alemany, italià, portuguès, rus i espanyol, i viceversa.

D'altra banda, a partir d'ara, el Google Translate oferirà la possibilitat d'obtenir la traducció de paraules mitjançant el micròfon del dispositiu. L'aplicació reconeixerà automàticament els dos idiomes i quan ja estiguin definits, ja no hi haurà necessitar de tornar a prémer el micròfon. Aquestes prestacions ja estaven disponibles per a Android des del 2013.