Adif adjudica per 725.000 euros les obres de millora a l'estació de trens de Flaçà

Els treballs permetran allargar les andanes, construir noves marquesines i millorar la il·luminació

L'empresa pública Adif ha adjudicat les obres de millora a l'estació de trens de Flaçà (Gironès). Els treballs costaran 725.000 euros i els executarà la constructora Ecisa.

Les obres allargaran les andanes fins als 200 metres i s'hi aixecaran noves marquesines (cadascuna, de 50 metres). Les millores es complementaran amb la instal·lació de catorze punts de llum, el condicionament dels accessos des de les andanes cap a les escales, ascensors i l'edifici de l'estació (per adequar-los a les noves alçades) i la col·locació de franges grogues de seguretat i paviment especial per a persones amb discapacitat visual al límit de l'andana.

Les obres es faran sense que calgui tallar el trànsit de trens. Les obres de millora que ara s'han adjudicat van sortir a licitació el mes d'octubre passat per 1,19 MEUR. Al final, el preu que en pagarà l'Estat serà de 724.990. L'administrador d'infraestructures ha adjudicat a la constructora Ecisa els treballs a l'estació de Flaçà que, sobretot, han de servir per millorar l'accés dels passatgers als trens.

El gruix de l'obra consistirà en allargar les andanes fins arribar als 200 metres. En paral·lel, això suposarà també condicionar els accessos des d'aquí cap a les escales, els ascensors i l'edifici de l'estació (per adequar-los a les noves alçades). A més, al límit entre l'andana i les vies, s'hi pintarà una franja groga de seguretat i s'hi col·locarà paviment podotàctil per a les persones amb discapacitat visual.

Les millores també permetran aixecar tres noves marquesines. Dues d'elles, de 50 metres de llargada cadascuna, se situaran a cada andana; l'altra, tindrà 11 metres i es trobarà a l'entrada de l'edifici de l'estació.

Les obres es faran sense que calgui tallar el trànsit de trens. Els treballs de millora a l'estació de Flaçà es completaran amb la instal·lació de catorze punts de llum.