Ryanair oferirà WiFi en algun dels seus avions a partir d'aquest any

També instal·larà un sistema d'entreteniment a bord

La companyia irlandesa de baix cost, Ryanair, té planejat aquest any portar entreteniment a bord dels seus vols com també incorporar WiFi pels passatgers en algunes rutes amb l'objectiu d'atraure viatgers de negocis i famílies que havien donat l'esquena a la companyia per la seva pobre oferta.

Després de la campanya iniciada l'any passat pel president executiu, Michael O'Leary que tenia com a màxima "parem de fer emprenyar a la gent de forma innecessària", Ryanair ha eliminat comissions, penalitzacions, revisat el web, triplicat el pressupost de màrqueting i ja ofereix tarifes "Bussiness class".

Fins avui la companyia era coneguda per aplicar recàrrecs constants a les seves tarifes per serveis que d'altres oferien gratuïtament, ara, diu que pot oferir aquestes dues novetats sense haver de pagar, segons afirma el director de tecnologia, John Hurley.

Les millores que ha introduït en el tracte als passatgers han ajudat a que s'impulsi la venda de bitllets i incrementar així el nombre d'usuaris en un 10% aquest any, assolint les seves accions un màxim històric la setmana passada.

Ryanair ja va intentar deu anys enrere intentar llogar els dispositius d'entreteniment a bord i ara ho intentarà de nou amb un sistema que retransmet pel·lícules i programes de televisió als smartphones i ordinadors portàtils dels clients mentre volin a destinacions turístiques.

El servei, llançat per diverses aerolínies nord americanes recentment, podria ser ofert de forma gratuïta, subvencionada a través de la publicitat de les empreses que operin a la ciutat de destinació, va argumentar Hurley.

Pel que fa al servei de WiFi és provable que aquest inicií una fase de proves a final d'any a les rutes més freqüentades per viatgers de negocis, un element que es considera clau per a la companyia aèria la qual va posar en marxa la seva Bussiness Class l'any passat.

El preu per accedir-hi no s'ha fet públic però tot sembla indicar que la consulta de correus electrònics serà gratuït, mentre que navegar lliurement caldria pagar alguna cosa. Amb tot, el WiFi no estarà disponible en tots els vols regulars de la companyia.