La 4a edició del Festival del Circ de Figueres reunirà 80 artistes de 17 països diferents

Repeteixen els artistes del Circ Nacional de Pyongyang de Corea del Nord

Els organitzadors del Festival de Circ de Figueres -que es farà del 26 d febrer al 2 de març- han donat a conèixer la programació d'aquesta quarta edició, que van el rècord tant d'artistes participants (més de 80) com de països (17, cinc dels quals són nous). El director del festival, Genís Matabosch, ha destacat que gràcies al canvi de carpa poden acollir espectacles que fins ara mai s'havien vist a la cita. 

Per exemple, es podrà veure l'espectacle de trapezistes aeris del Circ Nacional de Pyongyang de Corea del Nord que fins ara -i a nivell d'Europa- només han actuat al festival de Monte-Carlo i de Figueres l'any passat. Matabosch ha remarcat que dels 24 números n'hi ha set que són aeris i que es poden representat gràcies als canvis tècnics de la nova carpa, que és sense columnes i garanteix una visió a l'espectador de 360º. 

Figueres, un referent internacional del sector

El fet que totes les atraccions s'estrenin a nivell europeu en el sí del festival fa que cada vegada Figueres estigui agafant força en el panorama internacional del sector. Segons el director de la cita, els programadors "vénen en massa" perquè saben que a Figueres podran veure números que enlloc més d'Europa s'han vist. "Per a un artista passar per Figueres significa un abans i un després en la seva carrer, hem descobert artistes que ara ja estan en programes dels principals circs, varietés i festivals europeus", ha destacat Matabosch. 

Entre els 24 espectacles programats, destaca l'espectacle de saltadors de la Troupe Bayramukov (Rússia) , la primer actuació del mag figuerenc Raul Black o el pèndol de la mort d'Agostino Malteses (Veneçuela). 

De les més de 30.000 localitats a la venda, hores d'ara ja se n'han venut pràcticament 12.000. Segons Matabosch, el ritme de vendes avança similar a d'altres edicions. L'any passat van passar pel festival més de 28.000 espectadors. 

Com en edicions anteriors, el festival s'estructurarà en dues semifinals, els anomenats espectacles Blau i Vermell, amb artistes totalment nous, i una final, l'Espectacle Or, on es podran veure les millors atraccions segons el públic i el jurat i on es coneixerà el guanyador del festival.