Benestar Social ofereix formació i pràctiques d'hostaleria a vuit joves de Llagostera

Han cursat 195 hores entre teoria i pràctiques

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha entregat aquest matí a l’Espai Jove Calaviudi de Llagostera (Gironès) els diplomes acreditatius a vuit joves que han rebut formació d’ajudant de cambrer, en el marc del projecte Fórmula Jove.
 
Aquest programa, impulsat per Benestar Social i Família, està dirigit a joves d’entre 16 i 25 anys que van acabar els seus estudis d’ESO, però que no van continuar estudiant i no han trobat feina. L’objectiu de Fórmula Jove és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i d’altres que són a l’atur des de fa temps.
 
En el cas de Llagostera, el projecte s’ha centrat en l’àmbit de l’hostaleria, ja que és un sector d’importància a la població per la seva proximitat amb la Costa Brava, sobretot en el període estival.
 
Inicialment eren onze els joves que van cursat durant dos mesos i mig un total de 195 hores, entre teoria i pràctiques, a càrrec de professionals de la Fundació Oscobe, però l'han finalitzat vuit. La part final del curs ha inclòs pràctiques a establiments de l’Associació de restaurants de Llagostera (Hotel restaurant Mas Ros, Bar restaurant El Passeig, Can Penedès, Els Tinars, Restaurant Swing i Cal Negre).
 
D’aquesta manera, el projecte Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant l’entrega de diplomes, “la iniciativa vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral”. Així mateix, el director general ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera i ha destacat que més de 300 persones han participat des de 2011 en els projectes del Fórmula Jove que s’han dut a terme a diversos municipis de Catalunya.
 
A l’entrega de diplomes també hi han participat l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i la coordinadora de Joventut a Girona, Anna Prior.