Comencen demà les obres de millora de la travessera de l'antiga C-65 a Llagostera

L'actuació té prevista una inversió de 2,1 MEUR

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà demà, dilluns 12 de gener, les obres de millora i d’integració a la trama urbana de la travessera de l’antiga C-65 a Llagostera (C-65z), amb un pressupost de 2,1 MEUR.

Aquesta actuació s’emmarca en el procés de traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament de la travessera, que ha perdut la seva condició de carretera, per l’existència de la variant de la C-65, i forma part de la xarxa viària municipal. Els treballs tindran un termini d’execució de nou mesos.
 
El tram on s’actuarà té una longitud d’1,2 quilòmetres, des de la sortida de l’enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a. Les obres consistiran en:
 
· Reforçament i renovació del ferm.
· Pavimentació amb voreres i adequació de les existents.
· Millora dels sistemes de drenatge.
· Senyalització horitzontal, vertical, d'orientació i barreres de seguretat.
· Habilitació d'espais per a l'aparcament.
· Substitució de l'enllumenat, instal·lació de passos de vianants amb semàfors i elements d'arbrat i enjardinament.
· Desviament i reposició dels serveis afectats: línies elèctriques, de proveïment d’aigua, gas, telecomunicacions i reg.
· Millora de la xarxa de serveis urbans, en què cal remarcar la construcció d'un nou col·lector de pluvials.

 
Segons el conveni formalitzat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Llagostera, cada administració aportarà aproximadament el 50% del pressupost de l’obra i, un cop finalitzin els treballs, es farà efectiu el traspàs de la travessera.