Un dels detinguts per la mort de l'anciana de Cabanes és un violador reincident

Antonio García Carbonell va sortir de la presó després d'aplicar-li la doctrina Parot

Un dels dos detinguts per la mort d'una anciana de 75 anys a Cabanes el febrer del 2014 és el violador reincident Antonio García Carbonell, excarcerat l'octubre del 2013 -en aplicació de la doctrina Parot- després de passar 18 anys a la presó per diverses agressions sexuals i robatoris amb violència, segons ha pogut aquest diari .

Els Mossos van atrapar-lo aquest divendres en un operatiu contra la falsificació de diners on es van detenir 20 persones. A part d'ell s'han detingut un altre home de 29 anys i s'ha arrestat un tercer, veí de Figueres, encobridor del crim. La hipòtesi principal és que els detinguts es van equivocar de persona. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir enxampar Antonio García Carbonell ahir, divendres, durant el dispositiu que van realitzar per atrapar vint membres d'una xarxa que es dedicava a falsificar diners a les comarques gironines i barcelonines. 

El detingut va ser excarcerat l'octubre del 2013 en aplicació de la doctrina Parot. A mitjans dels anys 90, va ser condemnat a més de 200 anys de presó per diverses agressions sexuals i robatoris molt violents. No obstant això, només va complir 18 anys al centre penitenciari de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. 

Fons penitenciàries ja van alertar en el moment de l'excarceració que García Carbonell no estava del tot rehabilitat. En cap moment va reconèixer els seus delictes, tot el contrari, es vanagloriava del que havia fet. El detingut acostumava a actuar amb un acompanyant i assaltava parelles que es trobaven en llocs solitaris a altes hores de la matinada. Les amenaçava amb pals i una pistola i obligava a sortir del vehicle a l'home. Després, agredia sexualment la dona i, posteriorment, s'emportaven tots els objectes de valor que tenien.


Segons fonts judicials que es van consultar en el moment de la posada en llibertat de García Carbonell, la seva avançada edat feia disminuir el risc de reincidència. No obstant això, el detingut no va trigar ni quatre mesos en cometre el següent delicte. El febrer del 2014, amb l'ajuda d'un jove de 29 anys, van assaltar una anciana de Cabanes de 75 anys. Els Mossos d'Esquadra han aconseguit enxampar els dos culpables aquest divendres. Els delinqüents van deixar lligada i malferida l'ancina en un pati a tocar de casa seva. La víctima va ser descoberta per un treballador d'una empresa propera que va trobar la dona semi inconscient lligada de mans i peus.

L'anciana havia estat colpejada al cap i presentava signes d'hipotèrmia. Va morir quatre dies més tard, a la UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona - on es trobava en coma induït-, sense que els agents poguessin parlar amb ella per descobrir els autors de l'assalt. Aquest dissabte, els Mossos han arrestat un tercer home, de 69 anys i veí de Figueres, que hauria encobert els fets.

Segons ha pogut saber aquest diari, la principal hipòtesis amb la qual treballen els agents és que els detinguts es van equivocar de persona, pensant-se que l'anciana disposava d'una gran fortuna. Els Mossos d'Esquadra estan realitzant registres i prenen declaració a diverses persones. En principi, els detinguts passaran a disposició judicial el proper dilluns 12 de gener.