Dos sordmuts i el seu gos comencen un viatge en bicicleta per tot Europa

L'objectiu és portar el nom de Sant Feliu de Guíxols, d'on és originari un dels participants, allà on vagin

A les deu del matí i acompanyats per veïns de Sant Feliu de Guíxols, el valencià Jesús, el guixolenc Óscar i el seu gos, Nashor, han començat a pedalar en direcció Mònaco. Estaran a la carretera un any i mig i volen recórrer tot Europa portant el nom de Sant Feliu de Guíxols allà on vagin.

L'alcalde del poble, Joan Alfons Albó, ha destacat "el gran afany de superació" dels joves. "Imagina't que no poguessis ni escoltar ni parlar però has de saber on anar a menjar o dormir, ells superaran això cada dia", ha explicat.

El consistori els ha ofert diversos mallots i un 'quid' de medicaments per al tercer viatger, el de quatre potes, que veurà món des del carretó d'una de les bicis.

"Es tracta de dues persones que pateixen una discapacitat que si la tinguéssim nosaltres fer qualsevol cosa ja ens semblaria una muntanya. Doncs ells, amb el seu afany de superació immens, han decidit fer un viatge d'aquestes característiques", ha assenyalat el batlle de Sant Feliu de Guíxols. Els dos joves sordmuts volen recórrer tot Europa en un any i mig acompanyats d'en Nashor, el gos de l'Óscar Díaz, veí d'aquesta localitat del Baix Empordà.

Els participants tenen previst recórrer uns 40.000 quilòmetres, resseguint la mediterrània i repassant la geografia europea. La seva voluntat és fer uns 60 quilòmetres cada dia tot i que el recorregut i les distàncies dependran del seu cansament físic i dels factors externs que es trobin en el camí. Aquest dissabte han sortit de Sant Feliu de Guíxols en direcció S'Agaró amb l'objectiu d'arribar d'aquí a uns dies a Mònaco. Llavors passaran per Itàlia, Grècia i enfilaran cap al nord. "Si ho fa la gent que hi sent també ho podem fer nosaltres, encara que siguem sords", va explicar l'Óscar Díaz, de 27 anys, ara fa unes setmanes quan el consistori va donar a conèixer la seva iniciativa.

Durant aquests dies, el guixolenc ha rebut formació extensa sobre la bicicleta. A més, s'ha de tenir en compte que viatjaran amb un company més, en Nashor que té tres anys i veurà món des del carretó que s'ha adjuntat a una de les bicis. Un carretó que també serveix com un advertiment, ja que recorda en colors vius la distància de seguretat que han de mantenir els cotxes a l'hora d'avançar-los per la carretera i també es pot llegir la següent frase en anglès: 'Caution, I'm deaf'; és a dir, 'Compte. Sóc sord'.

Més d'una desena de persones han acompanyat els dos joves -que es mostraven molt animats- i el viatger de quatre potes aquest dissabte al matí en el primer tram del seu recorregut, fins a S'Agaró. Un petit trajecte que s'ha fet com si fos una bicicletada popular. "Fan de la seva discapacitat un motiu per millorar, per superar-se i els desitgem molt d'èxit i la millor sort", ha destacat l'alcalde que els ha volgut acomiadar des de la plaça del Mercat de Sant Feliu de Guíxols. "Crec que és un repte molt gran i és un gran privilegi que gent del poble vulgui donar a conèixer el municipi d'aquesta manera", ha afegit.

El consistori els ha entregat uns mallots amb el nom de Sant Feliu de Guíxols i un 'quid' de medicaments per en Nashor, ja que l'alcalde és veterinari. A més, a cada una dels punts marcats del seu recorregut, els joves deixaran una bandera del poble. En principi, el municipi té previst realitzar un gran acte quan els dos joves retornin a Sant Feliu de Guíxols.