Endesa millora el servei elèctric a cinc municipis de la Selva

Aquesta intervenció afecta a més de 2.000 clients

Endesa ha finalitzat recentment la reforma d’una línia de mitja tensió al seu pas per Vilobí d’Onyar, a la Selva, amb l’objectiu de millorar el servei elèctric a cinc municipis de la comarca. Concretament, aquesta intervenció beneficia la qualitat del subministrament a 2.321 clients repartits entre els municipis de Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sils i Vilobí d’Onyar, a la comarca.

Les tasques s’han realitzat físicament en la urbanització Can Terré, a Vilobí d’Onyar. S’han substituït dos suports de fusta per un de metàl·lic, acció que s’ha aprofitat per canviar els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics. Aquests nous elements estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps. Així mateix, són més forts davant d’actes vandàlics i tres dels caçadors.

L’objectiu d’aquesta intervenció és reforçar la infraestructura que suporta una línia a mitja tensió que surt de la subestació de Sils i té una extensió total de 25 quilòmetres al llarg dels quals alimenta aproximadament una vintena de centres de transformació.

Aquesta acció, que ha suposat una inversió de 8.968 euros aportats íntegrament per la Companyia, s’emmarca dins dels plans de manteniment que Endesa té previstos realitzar a les seves instal·lacions per tal de garantir una millor qualitat i continuïtat del servei a tots els seus clients.