Dos hotels gironins, entre els deu més atractius d'Espanya

Són "La Calma de Rita" i "El Racó de Madremanya"

El portal de viatges Selecta Hotels ha publicat una selecció amb els 10 hotels amb més encant d'Espanya realitzat a través de les votacions dels seus usuaris. Entre aquests, en destaquen dos de la província de Girona: La Calma de Rita, situat al municipi d'Esponellà (Pla de l'Estany) i El Racó de Madremanya (Gironès).

Les principals característiques d'aquests hotels és enprimer lloc la seva història:noestractad'edificisconstruïtsrecentment,sinóantiguesconstruccionsreformadesiadaptadesalesnecessitats delviatgerdel segleXXI,però queconserven la sevaestructurai ambientdecoratiu.Una altracaracterística quegairebé totscomparteixenés ques'ubiquenen petitsmunicipis(no superen els2.500habitants),aexcepció de laPosadade los CántarosSpa,queestroba aCártama(Màlaga),ambmésde23.000veïns.

Duescondicions quecomparteixenpràcticamenttots són:oferir serveide jacuzzi (la majoria dins lapròpia habitació encara que altresel tenend'úspúblic),i comptarambrestaurantper a viatgersallotjatsa les seves instal·lacions.


Interior del Racó de Madremanya

Així sónelsallotjaments delTop10 delshotelsamb encantde2014a Espanya, quese situena Cantàbria,Girona,Segòvia, Conca, Sòria, Màlagai Salamanca:

La Posadaen Somo(Cantàbria)
La Calmade Rita(Esponella,Girona)
El Planeta Escondido (Losanade Pirón,Segòvia)
HosteríaElPomar(Alfozde Lloredo,Cantàbria)
El Racóde Madremanya(Girona)
La Casa del Canónigo (Caracenilla, Conca)
La AntiguaCasa de Pedro Chicote(Zafrade Záncara, Cuenca)
El MorendalSpa(Almarza, Sòria)
Posada de los Cántaros Spa(Cártama, Màlaga)
Abadia de los Templarios(La Alberca,Salamanca)