La 4a edició del 'Girona 10' serà un aparador de les propostes culturals

El Vermut10 i els espectacles inaugurals i de cloenda són les novetats d'enguany

El cap de setmana del 23 al 25 de gener la ciutat de Girona acollirà la quarta edició de la campanya promocional 'Girona 10', que enguany ofereix més de 1.600 places hoteleres i 1.300 menús de restaurant per només deu euros. Aquest 2015, el consistori gironí i l'Associació d'Hostaleria de Girona han volgut fer un pas més enllà convertint l'esdeveniment en un aparador de l'oferta cultural i lúdica que hi haurà a la ciutat durant tot l'any.

Des d'actuacions musicals a la plaça del Lleó, fins a màppings a la façana de l'Ajuntament o tastets de les propostes incloses al projecte 'Girona, Ciutat de Festivals'. Aquesta nova edició comptarà amb novetats com el Vermut 10 i diversos espectacles. "Aquest any hem volgut fer un pas més i donar un valor afegit al que significa el Girona10", ha explicat el president de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG), Josep Carreras.

La quarta edició d'aquesta campanya promocional es convertirà en un aparador de les activitats culturals i lúdiques que acollirà la ciutat durant el 2015. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha subratllat que la iniciativa ja s'ha convertit en una "cita ineludible" dins del calendari d'activitats gironines i a tot Catalunya. "Es tracta d'un gran esdeveniment turístic, cultural i social. El calendari anual d'activitats a Catalunya comença amb el Girona10", ha destacat el batlle.

En concret, aquesta quarta edició comptarà amb una programació completa que va des d'actuacions musicals a la plaça del Lleó, fins a màppings a la façana de l'Ajuntament de Girona, exposicions de cotxes de ral·li, tallers de cuina, un avanç de la Setmana de la Moda amb una desfilada a la plaça Francesc Calvat i Rubalcaba, cercaviles amb la Marxing Band i la Mula Baba, marxes nòrdiques o sessions de zumba. Fins i tot es podrà visitar el projecte floral 'Temps de Flors' als Banys Àrabs. "Volem demostrar el nostre compromís amb l'esdeveniment amb més implicació de totes les àrees municipals i més suport institucional a aquesta gran iniciativa que revitalitza el turisme i el comerç de la ciutat", ha explicat la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat.

Enguany, com a novetats, els interessats podran gaudir de l'activitat 'Vermut10', que oferirà un vermut per a dues persones per deu euros i els espectacles inaugurals i de cloenda de la quarta edició. A més, els museus i monuments de la ciutat obriran portes de forma gratuïta durant aquests tres dies i també es podran comprar espectacles musicals i teatrals de la temporada de gener a juny per deu euros.

Des d'aquest dijous a les onze del matí i fins al 14 de gener, tots els interessats en aconseguir una nit d'hotel o un menú per deu euros hauran d'inscriure's a través del web, on trobaran més informació sobre la campanya. El sorteig de les places hoteleres i els àpats es farà el mateix 14 de gener i es retransmetrà en directe al través del programa 'Els Matins' de TV3.