Detingut un pedòfil a Vidreres que va abusar de menors i difondre les imatges per Internet

Es tracta d'una operació coordinada des d'Alacant

La Guàrdia Civil ha detingut en els darrers dies una persona per abusar sexualment de menors a Vidreres (Selva) i enregistrar-ho en vídeo i fotografia, que posteriorment difonia per Internet.

La investigació es va iniciar al gener de fa dos anys després de la denúncia presentada per un ciutadà anònim que, per error, es va descarregar un arxiu amb contingut pedòfil mitjançant programes per compartit arxius P2P. Segons han explicat fonts de l'institut armat en un comunicat, l'operació s'ha coordinat des d'Alacant i s'han arrestat tres persones més arreu de l'Estat, concretament a Somo (Cantàbria), Peñarroya-Pueblonuevo (Còrdova) i Vigo.

Les investigacions de la Guàrdia Civil van determinar que els detinguts presumptatemnt posseïen imatges i compartien a la xarxa vídeos i imatges de pornografia en què menors d'edat eren explotats sexualment i fotografiats o gravats mentre s'abusava d'ells. Els agents van poder identificar i localitzar els punts de descàrrega.


A més de les detencions, s'han produït quatre registres domiciliaris, en què es van intervenir quatre discs durs, un ordinador portàtil i diversos DVD, amb material pedòfil.

Els detinguts, el material i les diligències han estat posats a disposició del jutge.