El PSC de Girona proposa un acord entre tots els partits sobre el projecte ferroviari

Sílvia Paneque en vol fer un ple monogràfic

La portaveu i candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, proposa posar data a la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre i resoldre el projecte ferroviari a la ciutat de Girona de manera integral. Sobre aquesta base, la candidata socialista proposa posposar el soterrament de la línia de tren convencional i l’enderroc del viaducte i recuperar la normalitat als barris afectats per les obres amb la conclusió urgent de les obres d’adequació de l’entorn de l’estació.

Paneque planteja aquestes qüestions per contribuir al debat i arribar a un punt de consens amb la resta de formacions amb representació municipal quan fa dos anys de l’arribada del Tren d’Alta Velocitat a Girona. “Els governs socialistes van haver de gestionar l’arribada del TAV a la ciutat i d’aquella gestió n’hem aconseguit una estació al centre de la ciutat i un nou punt de connexió de Girona amb Europa, i amb la resta del país, que obre possibilitats de progrés i desenvolupament econòmic. El Govern de CiU havia de gestionar el projecte ferroviari però no se n’ha sortit i desafortunadament no hi ha perspectives que ho faci perquè, arribats de facto al final de la legislatura, encara és hora que veiem un projecte global de ciutat en el què s’hi pugui descobrir quin paper dóna l’alcalde Puigdemont al TAV en el desenvolupament de Girona”, analitza Sílvia Paneque.

El PSC té intenció de plantejar en aquest ple que les obres d’arranjament del Parc Central, l’anomenada llosa del TAV, tinguin la consideració de màxima prioritat i es restableixi la normalitat al barri de Sant Narcís durant el 2015. En aquest sentit, la candidata Paneque proposarà que l’Ajuntament torni a reclamar a l’Estat que assumeixi la responsabilitat de no haver respectat els acords. “La Generalitat també té responsabilitat. Encara és hora que encari la proposta acceptada de construcció de l'estació intermodal, la qual es va comprometre acabar el 2014. Som al 2015 i les obres no han ni començat i la passivitat de l’alcalde fa pensar que n’és còmplice per submissió al Govern”.