Detingut un aficionat del Girona FC per desordres públics i danys en el partit contra el Llagostera

Es busca una segona persona que va participar dels aldarulls

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) van detenir a Palamós, un home, de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilablareix (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte de desordres públics i un altre de danys. A més, els mossos van denunciar una altra persona en base a la llei de l’esport per dur bengales i focs d’artifici en un esdeveniment esportiu.
 
El dia 3 de gener es va celebrar a Palamós el partit de futbol de Segona Divisió A entre els equips de la Unió Esportiva Llagostera i el Girona Futbol Club.
 
Els mossos van tenir coneixement que hi podrien haver enfrontaments per part dels grups antagònics (dins l’afició del Girona FC) i per aquest motiu es va dur a terme un dispositiu de seguretat on hi van participar diferents unitats del Cos de Mossos d’Esquadra.
 
Prèviament a l’esdeveniment esportiu, es van realitzar escorcolls a les dues aficions. En un dels escorcolls, es van localitzar quatre bengales que portava un dels seguidors del Girona F.C.
 
Els agents van fer un comís preventiu de les bengales i van denunciar a la persona en base a la llei de l’esport per una infracció d’introducció de bengales i focs d’artifici en un camp de futbol.
 
A quarts de nou del vespre, un cop finalitzat el partit, dos homes van començar a colpejar un vehicle que estava fent cua per sortir del pàrquing del recinte.  Els homes van trencar el vidre posterior del vehicle i van donar puntades de peu i cops de puny als laterals del vehicle. Els homes en veure la presència policial van fugir del lloc corrents.
 
Durant la matinada del dia 4 de gener, els agents van trobar a un dels autors i van detenir-lo per un delicte de desordres públics i un altre de danys.
 
L’altre home va aconseguir escapar i resta pendent de detenir.
 
El detingut, amb antecedents, haurà de comparèixer davant el jutjat d’instrucció de guàrdia de La Bisbal d’Empordà quan sigui requerit.