Àlex Sáez (PSC) critica CiU per fer una oposició 'poc exigent i complaent' a Madrid

El diputat considera prioritari recuperar passatgers a l'aeroport abans del baixador del TAV

El diputat socialista per Girona a Madrid, Àlex Sáez, ha volgut fer balanç de l'any i ha assegurat que només el seu partit fa "oposició ferma" al Congrés i, per contra, ha estat dur amb l'actuació de CiU. "Som l'única formació que fa una oposició ferma davant de la poc exigent i complaent actuació de CiU amb el govern de l'estat", ha manifestat Sáez, que considera que més enllà de les relacions institucionals, el Govern és poc exigent amb l'executiu espanyol pel que fa a les inversions a comarques gironines. El diputat ha destacat que aquesta situació és especialment greu en el capítol de les infraestructures.

Per a Sáez, no només és baixa la inversió de l'Estat a la demarcació, sinó que també ha criticat "l'abandonament" del Govern de la Generalitat pel que fa als projectes i la inversió a les comarques gironines. Una situació que, en paraules de Sáez, "no té precedents". 

Després de la posada en marxa del desdoblament de Caldes-Sils de l'N-II fa pocs dies, Sáez ha criticat el Govern per haver "renunciat" a no tenir desdoblada tota la via. L'Estat ja va anunciar que no faria el darrer tram, el Maçanet-Tordera, i encara no hi ha obres a cap tram al nord de Girona. "No és de rebut que la Generalitat no denunciï que estem condemnats a no tenir tota l'N-II desdoblada", ha declarat. 

Crític amb el projecte del baixador a l'aeroport

Un dels projectes de CiU per a les comarques gironines en matèria d'infraestructures era la creació d'un baixador del TAV a l'aeroport de Girona. Un projecte del qual fa anys que se'n parla però que, en una resposta parlamentària a preguntes de CiU, el govern espanyol va reconèixer que avança per bon camí i que ja hi ha signat un acord entre Foment i Territori i Sostenibilitat. Tot i això, el projecte encara no té data. 

Segons Sáez, és "poc seriós" posar-se a parlar d'una inversió que supera els 13 MEUR -i que pagaria la Generalitat- quan la infraestructura perd passatgers mes rere mes (l'any 2014 s'ha tancat amb poc més de 2 milions). "És poc seriós posar-se a parlar d'aquest projecte quan CiU no ha fet res des del 2011 per mantenir el nivell de passatgers", ha assenyalat Sáez, que acusa el Govern de ser "opac" i no explicar en quin estat està el conveni amb Ryanair a través del qual la companyia rebia una aportació econòmica a canvi de comprometre's a aportar una xifra concreta de passatgers. 

El diputat també considera que hi hagut "desídia" tant per part del govern espanyol com de la conselleria de Cultura i l'Ajuntament de Girona per inaugurar la nova biblioteca, que ha obert portes aquest desembre. Segons Sáez, fa un any que l'equipament podria estar en funcionament i acusa les diferents administracions de retardar-ho per fer coincidir la inauguració amb l'any electoral.