Rescatat un jove que ha caigut mentre baixava el pic de Bastiments

L'home, de 26 anys i veí de Quart, ha estat traslladat a l'hospital

Els Bombers de la Generalitat han treballat en un rescat a Setcases aquesta tarda quan un jove de 26 anys i veí de Quart ha resultat ferit mentre feia una travessa per la neu i intentava baixar amb grampons el pic de Bastiments pel Coll de la Marrana.

L’avís de l’accident ha arribat a tres quarts de tres de la tarda i els Bombers, una vegada arribats al lloc dels fets, han immobilitzat al jove, que després l’han carregat a l’helicòpter en una llitera.

La nau ha aterrat a la vora del lloc on hi havia el jove accidentat junt amb el grup d’amics amb qui feia la travessa i posteriorment l’ha evacuat fins a l’helisuperfície de Campdevànol, on ja hi havia una ambulància que l’ha dut al servei d’urgències de l’hospital d’aquesta població.

Amb tot, els Bombers també han treballat al llarg d'avui en dos rescats més. L’accident més greu ha tingut lloc a la muntanya de Montserrat (Bages), on els Bombers han hagut de rescatar un noi de 28 anys que ha caigut de la terrassa del mirador dels Apòstols i ha anat a parar a uns esbarzers.

La caiguda ha estat de més de 20 metres d’alçada. L’avís ha arribat a les 16.07 hores i ha fet mobilitzar un helicòpter amb personal del GRAE i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers, a més d’una dotació terrestre. El jove estava conscient, orientat i movia totes les extremitats, però tenia cops múltiples. Ha hagut de ser rescatat pels Bombers amb un gruatge de l’helicòpter. Posteriorment ha estat traslladat a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell en l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Finalment, els Bombers també han rescatat al Grau del Llop una dona de 51 anys i veïna de Reus que ha caigut i s’ha torçat el turmell mentre feia una travessa cap a Ulldemolins (Priorat). La dona anava acompanyada de 3 adults més. En aquest cas, i alertats a les 12.20 hores, els Bombers han hagut de treballar-hi amb un helicòpter amb personal del GRAE i del GEM, i una dotació terrestre.

Un cop localitzada, l’excursionista ha estat immobilitzada i carregada a l’helicòpter en una llitera, i posteriorment traslladada al parc de Bombers de Cornudella de Montsant, on ja hi havia una ambulància que l’ha acabat derivant a un centre sanitari de la zona.