Unes 300 persones desafien el fred i fan la primera remullada a Sant Feliu de Guíxols

El participant més jove ha estat un nen de 4 anys i el de més edat, un avi de 78

Gairebé 300 persones de totes les edats han fet la primera remullada de l'any a la platja de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Al punt de la una de la tarda, els participants han desafiat el vent de garbí que bufava i els 14ºC de temperatura de l'aigua i han entrat al mar per donar la benvinguda al 2015.

El més petit a participar en aquesta primera capbussada ha estat una nen de 4 anys i el més gran, un home de 78. L'organització ha posat fins a tres boies diferents; la més allunyada, a uns 75 metres de la sorra, perquè els més atrevits s'hi acostessin. Després, ja fora de l'aigua, els banyistes s'han pogut reconfortar amb brou i xocolata calenta o bé continuar la festa amb cava.

Hi ha moltes formes de donar la benvinguda a l'any nou. Els més noctàmbuls surten fins a altes hores de la matinada, els més matiners -o els qui encara no han acabat la festa- veuen sortir els primers rajos del sol des de llocs com el Cap de Creus i d'altres prefereixen entrar al 2014 amb una capbussada al mar.


A Sant Feliu de Guíxols, ja fa diset anys que es porta a terme aquesta particular iniciativa, impulsada pel Club Aquàtic Xaloc i el centre excursionista Montclar. En un principi, eren només un grup d'amics que es trobava cada 1 de gener per banyar-se al mar. Però avui dia aquesta remullada ja compta amb centenars de participants (i el mateix número de curiosos que s'ho miren des del passeig).

Aquest 2014, unes 300 persones s'han concentrat a la sorra de la platja per prendre-hi part. Al punt de la una del migdia, tots han fet una remullada al mar. L'organització ha instal·lat tres boies a distàncies diferents de la sorra (des dels 10 metres fins gairebé els 75) i les ha decorades amb motius nadalencs. 

Mar de fons i l'aigua a 14ºC

Com és habitual, el primer bany ha comptat amb participants de totes les edats. El més petit, un nen nascut el 2010; el més gran, un avi de 76 anys, perquè la Maria Roca, que no s'ha perdut cap de les últimes edicions, enguany no s'ha vist en cor de fer-se a l'aigua. Tot i que avui fes sol, els banyistes han hagut de desafiar lqa baixa temperatura -d'uns 6 graus- i la temperatura a la qual es trobava l'aigua, només a 14 ºC.

Després, de retorn a la sorra, els banyistes s'han pogut reconfortar amb brou o xocolata calenta. I per a aquells que encara tenien ganes de xerinola, l'organització també ha repartit cava.

El primer bany de l'any també se celebra en altres punts de la costa catalana, com per exemple a la platja de la Barceloneta o bé a les tarragonines de Torredembarra i Altafulla.