Dimiteix un alt càrrec d'Adif després de la segona inundació al túnel del TAV a Girona

Antonio Gutiérrez s'havia compromès a què no es tornarien a produir més afectacions

El director general d'explotació i construcció d'Adif, Antonio Gutiérrez, ha dimitit del seu càrrec després de la segona inundació en dos mesos al túnel del TAV de Girona el passat 30 de novembre. La renúncia es va produir fa dies, tot i que no ha transcendit fins aquesta setmana.

Segons han explicat fonts de l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries, Gutiérrez va presentar la seva renúncia just després del segon episodi després que a finals de setembre, quan el túnel es va inundar per primer cop, es comprometés a què no hi hauria cap afectació més d'aquest tipus a l'estació de Girona.

El substituirà Javier Gallego, que va arribar fa uns mesos a Catalunya procedent del Ministeri de Foment. Segons Adif, perquè el relleu no fos "traumàtic" s'ha produït progressivament al llarg d'aquestes setmanes, en què Javier Gallego ha assumit el nou càrrec. Gallego va arribar fa uns mesos a Catalunya procedent del Ministeri de Foment, abans de ser designat com a nou director general d'explotació i construcció de l'ens.

D'altra banda, fonts d'Adif han remarcat que la dimissió d'Antonio Gutiérrez "no té res a veure" amb el cas de la Sagrera, que es troba sota investigació judicial per la presumpte alteració del preu en els treballs en què suposadament s'haurien beneficiat algunes constructores. En aquest sentit, han recordat que el fins ara director general d'explotació i construcció d'Adif no es troba imputat judicialment, tot i que va declarar davant la Guàrdia Civil.

Arran de la segona inundació del túnel de l'AVE de Girona, el passat diumenge 30 de novembre, el servei entre Barcelona i França no es va poder restablir amb total normalitat fins al dilluns a la tarda.