Els Mossos detenen un jove de 18 anys per cremar contenidors a Girona

Els agents van interceptar el noi, veí d'Arenys de Munt, després d'una persecució

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 21 de desembre un noi de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Arenys de Munt (Maresme), com a presumpte autor de l'incendi de diversos contenidors al barri de Fontajau de Girona.

Els agents van veure com al voltant de les dues de la matinada tres individus es trobaven ajupits darrera un contenidor de paper a la vorera a la Rambla Xavier Cugat i van observar com començava a sortir fum del contenidor.

En detectar els Mossos, els tres individus van fugir en diferents direccions fins que després d'una persecució van poder interceptar el detingut, que va quedar arrestat per un delicte de danys, a l'alçada del camí de la Font.

En la comprovació dels desperfectes del mobiliari urbà, es van poder comptabilitzar un total de tres contenidors de plàstic de deixalles totalment calcinats, un contenidor de deixalles parcialment cremat i l'afectació a un semàfor. Tanmateix sis persianes de la primera planta d'un habitatge van resultar parcialment cremades.

Els Bombers de la Generalitat, que en arribar al lloc dels fets van extingir el foc, van recomanar desallotjar l'habitatge durant alguns minuts per seguretat, mentre es ventilava del fum, desallotjament que va efectuar la Policia Municipal de Girona.

La investigació resta oberta pendent de les altres dues detencions. El detingut, sense antecedents, va passar el dia 21 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.