Desarticulen una xarxa que enviava cocaïna des de la República Dominicana a Figueres

L'operatiu se salda amb vuit detinguts o imputats

Els agents de Vigilància Duanera han desmantellat una organització que enviava cocaïna amb avió des de la República Dominicana fins a l'Alt Empordà. Per evitar que algú descobrís la droga, la xarxa l'amagava dins de peces de recanvi de vehicles i se la feia enviar fins a una empresa de transports de Figueres. L'operatiu, que s'ha saldat amb quatre detinguts i quatre persones més imputades, ha culminat mesos d'investigació.

Vigilància Duanera ha aconseguit interceptar un enviament de més de 10 quilos de cocaïna, després de seguir el rastre dels paquets d'ençà que van sortir de l'Amèrica del Sud. Els agents no donen la investigació per tancada, perquè busquen dues persones més implicades en la trama. La investigació que ha permès desmantellar l'organització va començar el mes de febrer. Aleshores, el Servei de Vigilància Duanera va començar a seguir la pista dels seus integrants, després de saber que estarien introduint cocaïna a l'Estat via avió. La trama, formada per persones d'origen dominicà o amb passaport d'aquell país, amagava la droga dins de mercaderies que es declaraven a la duana.

Després de mesos d'investigació, els agents van saber que s'estava preparant una tramesa important de droga. El destinatari era una empresa de transports de Figueres, que havia de rebre diferents peces de recanvi per a vehicles procedents de la República Dominicana. A partir d'aquí, Vigilància Duanera va seguir la pista de la tramesa i, tan bon punt els paquets van arribar a l'aeroport de Madrid-Barajas, no els van perdre de vista.
Les diferents peces de vehicles, on s'hi havia amagat cocaïna, tenien un pes de 294 quilos. L'operatiu que ha permès desmantellar l'organització es va dur a terme ara fa uns dies. Agents de Vigilància Duanera van fer-se passar per repartidors i van portar els paquets fins a la seu de l'empresa de transports.

Un cop allà, després que els sospitosos anessin a recollir la tramesa, els agents van culminar l'operatiu. En total, van detenir quatre persones i en van imputar quatre més, després de prendre'ls declaració, per un delicte contra la salut pública. El Servei de Vigilància Duanera no dóna la investigació per tancada, perquè està intentant localitzar dues persones més que formarien part de la xarxa per detenir-les.

L'enviament que ha permès desarticular l'organització contenia fins a 10,8 quilos de cocaïna. La droga estava amagada dins els recanvis de vehicles, oculta amb capes de cinta d'embalar.