Repararan la façana de l'edifici de Girona on hi ha hagut el despreniment

L'Ajuntament de Girona mantindrà la zona acordonada fins que comencin les obres

Aquest cap de setmana començaran les obres per reparar la façana de l'edifici número 9 de la Ronda Sant Antoni Maria Claret, on aquest divendres a la matinada s'ha desprès un metre quadrat de totxanes.

L'arquitecte municipal s'ha desplaçat fins al bloc aquest migdia i ha analitzat els desperfectes. La vorera on ha caigut part del mur continuarà acordonada fins que s'arregli la façana. Segons el consistori, els veïns del bloc ja havien avisat que la façana tenia desperfectes. En principi, els treballs de restauració començaran immediatament i també serviran per arranjar part de la façana del balcó de l'últim pis, que també presenta problemes.

Els fets s'han produït aquest divendres a la matinada, cap a les quatre, quan un metre quadrat de la façana de l'edifici - situada sobre del balcó del segon pis- s'ha desprès i ha caigut al terra del carrer. L'incident no ha causat ferits. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius de la Policia Municipal i dels Bombers de la Generalitat que han abalisat la zona. Els Bombers han sanejat la façana i, posteriorment, l'arquitecte municipal ha revisat el bloc.

Des del consistori gironí han explicat que l'encarregada d'iniciar els treballs de reconstrucció és la comunitat de veïns del bloc. En principi, les obres començaran durant aquest cap de setmana o el dilluns que ve. Sembla que els mateixos veïns de l'edifici ja havien avisat que la façana patia desperfectes i que podia haver-hi despreniments. La part de vorera afectada per l'incident continuarà acordonada i s'hi prohibirà l'accés fins que comencin les obres.