Salt sanciona dotze propietaris de gossos per infraccions de la normativa de tinença d'animals

Enguany el consistori ha tramitat dotze llicències de gossos perillosos

Durant aquest 2014, la Policia Local de Salt s'ha implicat a fons en el control d'animals de companyia la via pública. En total, els agents han realitzat 54 denúncies que s'han tramitat de forma diferent segons la gravetat de la infracció.

En concret, vuit persones han estat sancionades per incomplir amb les lleis normatives relacionades amb la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos. Set d'elles fan referència a la regularització de l'animal ja que els propietaris no tenien la documentació necessària ni la llicència administrativa pertinent que cal per poder tenir aquesta mena d'animals. Es tracta d'una infracció considerada com a molt greu segons la Llei de Règim Jurídic de la Tinença d'Animals Potencialment Perillosos que contempla sancions de fins a 30.000 euros.

Tot i això, els casos sancionats són menys greus i només es preveu una multa de 2.404 euros per aquelles persones que tenen animals de companyia, com gossos, sense documentació ni la llicència necessària. Cal recordar que aquest any l'Àrea de Salut de l'Ajuntament de Salt ha tramitat dotze llicències de gossos perillosos, més del doble que l'any passat i tres vegades més que el 2012.

D'altra banda, quatre propietaris més han estat multats aquest 2014 perquè portaven el seu gos deslligat per la via pública. Això suposa una infracció de l'Ordenança Municipal de Tinença d'Animals. En aquest sentit, el consistori ha enviat cartes d'advertiment a 42 propietaris que no tenien els seus animals de companyia censats al cens municipal ni tampoc regularitzats. Des del consistori subratllen que la resposta ciutadana ha estat molt positiva ja que pràcticament el 100% de totes les persones denunciades han acudit a les dependències municipals de Salt per censar els seus respectius animals.

Per últim, el consistori ha obert 12 expedients a propietaris arrel de molèsties causades pels seus animals en domicilis o comunitats veïnals. Majoritàriament, les denúncies han estat perquè l'animal vivia en un espai amb manca d'higiene o per sorolls. En concret, el consistori ha explicat que, en la majoria dels casos, els animals passaven gran part del temps vivint en balcons i això provocava molèsties als veïns ja fos per les olors - a causa de la manca de cura i higiene de l'animal- o pels lladrucs i sorolls que feien els gossos durant la nit i que pertorbaven el son dels veïns.