Maceo Parker al 14è Black Music Festival

El cartell englobarà més de 35 actuacions d'artistes de música negra

L'històric saxofonista nord-americà Maceo Parker, juntament amb la Girona Project Big Band, o un espectacle especial d'homenatge a les veus femenines del soul, són algunes de les actuacions de la 14a edició del Black Music Festival.

Aquest matí, han fet públic un avanç de la programació que acabarà incloent 35 actuacions de música negra entre el 27 de febrer i el 21 de març a Salt i Girona. El festival combina artistes internacionals històrics amb altres propostes actuals, alhora que compatibilitza propostes internacionals amb talents de Catalunya. Richard Bona, Eli Paperboy Reed Trio, The Coup o Myles Sanko són més propostes per a l'edició del 2015.

El Black Music Festival s'ha caracteritzat des dels seus inicis per ser pioner entre els festivals de música negra a Catalunya i aplega una bona representació d'artistes de soul, funk, blues, jazz i altres estils en un mes intens de música. La passada edició va ser la més multitudinària amb més de 18.000 assistents, que fan del festival una mostra cultural de primer ordre.


L'històric saxofonista nordamericà Maceo Parker farà un espectacle especial junt a la Girona Jazz Project Big Band. Un projecte que només ha dut a terme amb la Big Band de Colònia i amb la Big Band de la BBC i que ara farà per primera vegada amb una big band estatal. Aquest espectacle combina repertori de Ray Charles, grans temes del soul i repertori propi de Maceo Parker i la direcció del prestigiós director d'orquestra, pianista i arranjador novaiorquès, Michael Abene.

Maceo Parker i el seu equip de treball estaran a Catalunya preparant el concert uns dies abans.

Soules és un espectacle especial creat pel BMF15 que pretén homenatjar les veus femenines del soul. Després de l'exitosa experiència de l'any passat amb la Màgia de la veu, l'espectacle jazz protagonitzat per les veus femenines d'Andrea Motis, Eva Fernández i Magalí Datzira, enguany és el torn del Soul. Les cantants seran Txell Sust, Sandra Fern i Marina BBFace acompanyades d'una quarta veu seleccionada a través d'un concurs d'Internet que ha tingut molta participació d'altíssim nivell.

L'artista nordamericà Eli Paperboy Reed també arribarà al Black Music Festival amb un espectacle especial, molt diferent al que té acostumat al seu públic. De la formació nombrosa amb vents, més encarada al soul, ara Eli Paperboy Reed ha muntat un trio que li permet aproximar-se a les arrels d'una manera molt més crua.

Els catalans The Gramophone Allstars vindran a Girona en formació especial de Big Band per presentar la seva aventura musical Jazzmaica, una de les propostes discogràfiques més interessants del 2014 a Catalunya.

El reggae, un dels gèneres més influents dins de la música d'arrels africanes, també serà al Black Music. És per això que enguany, Black Music Festival i l'Associació de Reggae gironina, Rise Up, uniran esforços per presentar una proposta plenament negra: Bitty McLean, Daba Makourejah (amb el grup Island Defenders).

Un dels artistes britànics amb més classe del soul actual és Miles Sanko. Considerat com 'the lovechild of soul music', ara mateix combina concerts amb el grup Speedometer, que gira amb Martha High, soul sister de James Brown; amb la gira de presentació del seu darrer disc, Forever Dreaming.

Els nordamericans The Coup seran un dels plats estrella d'aquesta edició. La seva barreja de soul i hip hop de lletres socialment combatives es podrà veure a la Mirona.

El Black Music Festival torna a combinar les actuacions de pagament en espais com La Mirona, Auditori de Girona, Sunset Jazz Club o Teatre de Bescanó amb altres de gratuïtes que tindran lloc a places i carrers de Girona. Com a novetat, per primera vegada s'incorpora un nou espai a Fornells, el Teatre de La Sitja, on es podrà escoltar l'espectacle '6 grans del soul' de La Soul Machine.

Ben aviat es confirmarà la resta del cartell, que englobarà més de 35 actuacions d'artistes en directe.