Presó per l'home que va atracar un banc de l'Escala on va robar 154.030 euros

El detingut té 35 antecedents policials per fets similars

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), adscrits a la Unitat Central d’Atracaments (UCA), van detenir el passat 9 de desembre passat un home de 47 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un atracament en una entitat bancària de l’Escala.
 
Els fets es remunten a l’abril d’enguany quan un home va entrar en una sucursal bancària de l’Escala i, mentre esgrimia una pistola, va retenir els treballadors, els va obligar a que desbloquegessin la caixa forta i que esperessin a que s’accionés el mecanisme d’obertura retardada. Ja amb la caixa oberta, va sostreure 154.030 euros i va abandonar el local sense que ningú resultés ferit.
 
Un cop els agents de l’UCA van tenir coneixement del robatori es van fer càrrec de les investigacions i, malgrat les dificultats que va comportar, van poder identificar-ne l’autor, un home de Barcelona que havia estat detingut 35 vegades per fets similars per part tant de Mossos d’Esquadra com del Cuerpo Nacional de Policía i la Guàrdia Civil.
 
Així doncs, amb tota la informació recopilada, els investigadors van localitzar-lo a Barcelona el dia 9 de desembre i el van detenir. En el posterior escorcoll domiciliari hi van trobar 10.500 euros.
 
Després de prestar declaració en seu judicial, el jutge del Jutjat d’instrucció número 1 de Figueres va decretar el seu ingrés a presó.