La trobada mundial de blocaires de viatge es reuneix aquest any a Lloret de Mar

S'esperen 1.000 especialistes i 200 milions d'impressions de pàgina a Internet

Del 30 d'abril al 2 de maig de l'any vinent, 800 blocaires de viatges, escriptors de mitjans virtuals i creadors de continguts, es reuniran a Lloret de Mar (la Selva) durant la celebració del congrés mundial de blocaires de viatges TBEX Costa Brava Catalunya, el més important del món, i que acull per segon cop les comarques gironines després de l'edició celebrada a Girona el 2012.

El miler de participants en el certamen assistiran a conferències especialitzades sobre blogs de viatges i contribuiran a posicionar les destinacions turístiques catalanes als mitjans digitals d'arreu del món generant un impacte mínim de 200 milions d'impressions a Internet.

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha acollit aquest dimarts la presentació de la segona edició del certamen que es farà a Catalunya. El congrés del TBEX (que respon a les sigles Travel Blog Exchange) és la trobada anual més popular dels blocaires, escriptors i creadors de nous continguts en mitjans de comunicació social de l'àmbit dels viatges i l'estil de vida. Actualment, compta amb 6.000 membres, i té per objectius mobilitzar i ajudar els blocaires de la promoció turística, revalorar i millorar el treball i la influència d'aquests, així com ajudar els professionals del sector i de l'àmbit de les relacions públiques a connectar amb els creadors de continguts adequats per beneficiar les seves marques i destinacions.

El propietari de l'empresa NMX Events, organitzadora del congrés, Rick Calvert, ha anunciat que enguany, com a novetat, el TBEX ha convidat a 50 escriptors de viatges de la Society of American Travel Writers. Ha volgut destacar que si el congrés torna a realitzar-se per segon cop a Catalunya és gràcies "a la implicació i compromís del sector públic i privat amb aquest esdeveniment".

El congrés TBEX Costa Brava Catalunya és una acció de promoció i comunicació digital impulsada i organitzada per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i per Lloret Turisme.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona fa cinc anys que es va iniciar en el camp de la promoció turística a través de les xarxes socials i mitjans digitals, essent una destinació pionera a Europa. Concretament, ja a l'any 2012, el Patronat de Turisme va impulsar, amb la col·laboració del sector públic i privat turístic de la demarcació, la primera edició de TBEX EU Costa Brava, a la ciutat de Girona, en la qual van participar 350 blocaires, que van generar un impacte a les xarxes socials de 147 milions d'impressions, i van arribar a 28 milions de persones de 63 països.