Jutgen un jove que va violar i colpejar una dona de 60 anys a Empuriabrava

L'acusat, Benjamin Gerard L. Calzadilla, s'enfronta a 20 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un jove acusat de violar i colpejar amb un cinturó una dona de 60 anys a Empuriabrava (Alt Empordà) el març d'aquest any.

Benjamin Gerard L. Calzadilla, s'enfronta a una pena de 20 anys de presó. No és el primer cop que el denuncien per fets semblants. Una "familiar directa" també el va denunciar per violació al seu país d'origen, França.

El jove ha negat les acusacions i ha assegurat que a l'hora de l'agressió era a casa. La víctima ha relatat que, quan el seu negoci ja era tancat i ella continuava treballant dins, el jove va picar a la porta i li va demanar ajuda per trobar una adreça. Ella, confiada, el va obrir però, mentre l'ajudava, la va atacar.

L'acusat, que té 21 anys, ha respost "no" a totes les preguntes que li ha fet la fiscal. Segons ell, el 29 de març no va anar a la immobiliària que regenta la víctima, no la va tirar a terra, no la va immobilitzar, no la va violar ni la va colpejar amb un cinturó a la zona dels pits. "Jo no he fet res", ha declarat el jove que diu que a aquella hora era a la casa on vivia amb el seu pare, a Empuriabrava mateix.

Benjamin Gerard L. Calzadilla no ha sabut donar cap explicació sobre per què les càmeres de videovigilància de dos comerços veïns al de la víctima el van enregistrar prop del lloc de la violació i a l'hora de l'atac. Tampoc ha explicat per què es va negar a donar una mostra d'ADN per veure si coincidia amb la de l'agressor.

La víctima, una dona sexagenària, ha reconegut el seu agressor i ha afirmat que "és ell" qui la va enganyar aquella nit per aconseguir entrar dins l'assessoria. La dona ha explicat que el negoci ja estava tancat al públic però ella es va quedar fins tard per entrar unes dades a l'ordinador. Cap a les deu de la nit, un noi "molt jove, amb bon aspecte i ben vestit" va picar a la porta de l'establiment demanant-li ajuda per trobar una adreça.

La dona, segons ha explicat, primer li va donar les indicacions des de dins però el jove li deia que no la sentia ni l'entenia. Aleshores, va decidir obrir la porta per explicar-li. Després de fer això, el noi li va demanar si podia fer una trucada des del fix, perquè s'havia quedat sense bateria. El va deixar entrar però, mentre ella marcava el número de telèfon, la va atacar i la va fer caure a terra.

Segons ha relatat la víctima, el jove "tenia molta força". "Se li va transformar la cara, no s'assemblava en res al noi que m'havia demanat ajuda, va ser horrible", ha explicat. La va començar a despullar mentre l'escanyava pel coll. "Em deia, en francès, jo t'assassino, tu xupa i comptava mentre em premia el coll", ha declarat la dona.

L'agressor la va penetrar oralment i ho va intentar vaginalment. "Em vaig resistir tant com vaig poder i no ho va aconseguir", ha explicat la dona que ha detallat que, llavors, la va girar i la va penetrar analment. "Pensava que d'aquesta no me'n sortia", ha dit la víctima que ha relatat que el jove va actuar tota l'estona amb molta violència, escanyant-la i colpejant-la amb el cinturó. També ha afegit que durant l'atac el jove li va dir "tinc diners i avui seràs la meva puta".

Reincident

No és el primer cop que denuncien el processat per fets semblants. Al seu país d'origen, França, una familiar directa el va denunciar també per agressió sexual.

La fiscal demana una pena de 20 anys de presó per a Benjamin Gerard L. Calzadilla a qui acusa d'un delicte d'agressió sexual i un de lesions aplicant-li dos agreujants: un d'acarnissament i un altre d'abús de superioritat. En matèria de responsabilitat civil, demana que indemnitzi la víctima amb 100.000 euros.

La defensa, en canvi, demana que l'absolguin i creu que la víctima "s'ha equivocat" a l'hora d'identificar l'autor de la violació. Com a alternativa, el lletrat demana una pena de 6 anys de presó i una multa de 360 euros agressió sexual i una falta de lesions. El cas, que s'ha jutjat a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.
  • La víctima explica l'agressió