Un jutjat investiga més suborns en les obres d'alguns trams del TAV a Catalunya

Un extreballador va denunciar l'any passat que alts càrrecs d'Adif rebien diners i regals

Un jutjat d'Alcalá de Henares, a Madrid, investiga els presumptes suborns de Ferrovial a alts càrrecs d'Adif en les obres d'alguns trams de l'AVE a Catalunya després de la denúncia d'un extreballador de la constructora el març de l'any passat. Segons informa aquest dilluns 'El Periodico', els trams investigats són El Papiol-Sant Vicenç dels Horts i Riells-Massanes, la base del muntatge de Sant Feliu de Buixalleu (Selva), les obres complementàries de Riells-Massanes i l'estació de Reus, una construcció suspesa el 2010.

Segons la denúncia, els alts càrrecs d'Adif haurien rebut diners en efectiu, regals i àpats, en els quals hi haurien assistit dos exdirectius de l'ens imputats pel cas de La Sagrera. A banda de regals i àpats, l'extreballador de Ferrovial assegura en la seva denúncia que la constructora hauria subministrat material elèctric per a la construcció d'un habitatge d'un alt directiu de l'ens a Palència per valor de 20.000 euros que el mateix exempleat va anar a comprar.

En la seva declaració davant del jutge, l'extreballador de Ferrovial va detallar que els fons per pagar els suborns procedien de la venda de material sobrant de les obres com a ferralla i va afegir que va veure com un alt càrrec de Ferrovial entregava un sobre a Rafael Rodríguez Gutiérrez, director d'alta velocitat de a zona nord-est d'Adif, segons relata 'El Periodico'.

Es dóna la circumstància que tant ell com el gerent d'infraestructures d'Adif, Jaime García German, estan imputats pel cas de La Sagrera, en què s'investiga si Adif va afavorir l'adjudicació a la constructora Corsán de l'obra de la plataforma entre La Sagrera i el Nus de la Trinitat i un sobrecost dels moviments de terreny en l'obra entre els anys 2008 i 2012.