Girona es convertirà en capital de la moda del 18 al 21 de març

S’obre el procés de selecció de dissenyadors i dissenyadores per participar a l’esdeveniment

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, i la presidenta de l’associació AGImod, Sílvia Castelló, han presentat les primeres activitats confirmades de la programació de la Setmana del la Moda de Girona, que tindrà lloc a la ciutat del 18 al 21 de març. “Des del consistori ens interessa apostar pel disseny i la creativitat industrial, transcendint la indústria tradicional, com a eix vertebrador d’aquest sector”, ha subratllat la regidora Marta Madrenas, que ha afegit que la Setmana de la Moda serà important “no només per la part lúdica i d’oci que tindrà” sinó també “pel que suposa de promoció econòmica, creació d’ocupació i promoció del territori”. L’Ajuntament de Girona dóna suport a la iniciativa, que és organitzada per l’entitat AGImod.

Desfilades al Teatre Municipal –on hi haurà un espai exclusiu de networking amb professionals del sector- els dies 19, 20 i 21 de març; una zona de pop-up stores al carrer Nou i al Pont de Pedra i una d’expositors a la Rambla i a la plaça de la Independència; una desfilada infantil a la Rambla el dissabte 21 de març, o tallers al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal sobre temàtica diversa per a tota la família seran algunes de les activitats més destacades que es portaran a terme durant els quatre dies en què Girona serà la capital catalana de la moda. “Tant important és qui fa els teixits com els comerciants i professionals de diferents sectors empresarials de la ciutat, per això hem implicat tant a professionals de l’hostaleria, que faran uns menús gastronòmics especials aquests dies, com a comerços, que faran un concurs d’aparadors”, ha explicat Sílvia Castelló.

A més, ja està oficialment obert el procés de selecció per als dissenyadors que vulguin presentar les seves col·leccions per desfilar a la primera edició de Gimoda - Setmana de la Moda de Girona. Les sol·licituds per participar-hi s’hauran de presentar durant el període comprès entre el 12 i el 23 de gener de 2015. Podran presentar-s’hi totes aquelles persones emprenedores que busquin l’oportunitat de donar-se a conèixer al món. Els dissenyadors i dissenyadores poden inscriure’s amb col·leccions de roba i/o complements presentant una col·lecció de 12 looks. Per tal de poder valorar la proposta creativa de la persona dissenyadora, s’haurà de presentar 1 look confeccionat acompanyant la sol·licitud, i els 11 restants en suport audiovisual o fotogràfic.

Un jurat s’encarregarà de seleccionar els 12 dissenyadors escollits per a les diferents desfilades sota uns criteris de qualitat, singularitat i vinculació amb el territori. La comissió del jurat estarà composta per dissenyadors, professors de disseny i confecció, estilistes i altres membres especialitzats en el sector de la moda i el tèxtil. Es pot consultar la pàgina web de Gimoda per a informació més detallada i per accedir a la documentació d’inscripció a www.gimoda.cat.

Quatre dissenyadors gironins al 080 Barcelona Fashion

Durant la presentació d’aquest matí s’han donat a conèixer també els noms dels dissenyadors que representaran Girona al 080 Barcelona Fashion del proper mes de febrer. Es tracta de DNA (Claudio di Rossi) i Isma del Rio, en disseny masculí, i d’Eduardo Díaz i Into (Esteve Vicenç), en disseny femení. Aquests quatre creadors han estat els guanyadors del concurs de dissenyadors convocat per AGImod per escollir les iniciatives que representarien la ciutat al saló de la moda de Barcelona. Tots quatre estaran en “un estand propi de la marca Girona dins la fira de la moda de Barcelona”, ha explicat la dissenyadora Judit Dalmau.