Suspesa la recerca de l'home desaparegut a Castelló d'Empúries

L'equip d'investigació dels Mossos d'Esquadra seguirà buscant indicis

Els Mossos d'Esquadra han decidit desactivar la recerca del veí de Girona de 32 anys desaparegut a Castelló d'Empúries del passat 29 de novembre al no trobar-ne cap rastre en les tasques iniciades el dijous a la tarda i que es van allargar durant tot el dia d'ahir.

Fonts de la policia catalana expliquen que seguiran investigant per a trobar nous indicis d'on podria trobar-se i, en cas positiu, activarien de nou la recerca que comptaria amb efectius dels Bombers de la Generalitat. Aquesta es va activar dos dies enrere en el moment de localitzar restes d'una tenda de campanya i una motxilla amb documentació.

Els fets es van denunciar aquest dijous. La recerca d'ahir divendres es va centrar a la zona de la Muga i la Mugueta, on dijous van trobar diversos objectes de l'home. Fins al lloc s'hi van desplaçar una dotzena de dotacions dels bombers formada per GRAE subaquàtics i de muntanya, una unitat canina, vehicles lleugers i de terra. En l'operatiu també hi van participar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local i Agents Rurals. El veí de Girona va desaparèixer durant el temporal que va afectar amb força l'Alt Empordà l'últim cap de setmana de novembre. Es dóna el cas que l'home acostumava a fer acampades llargues als aiguamolls de l'Empordà.

Els equips de rescat van muntar el centre d'operacions en un mas als afores de Castelló d'Empúries a tocar de la Mugueta, l'afluent de la Muga, on ahir dijous es va trobar la documentació del desaparegut.

Tot i aquest indici, els equips de rescat reconeixen que feien una recerca "a cegues" perquè l'àrea de recerca és molt gran. De fet, abans d'ahir es va començar a buscar pel riu la Muga i divendres es van traslladar la recerca al seu afluent. A més, a la zona on es va trobar la documentació, els gossos ensinistrats dels bombers no han trobat cap rastre més del desaparegut.