El figuerenc Marc Joli, finalista de 'Top Chef'

El cuiner, propietari de "Cal Músic" de Figueres, competeix amb David García

El figuerenc Marc Joli, de 37 anys i propietari del restaurant Cal Music de Figueres (Alt Empordà), és un dels dos finalistes del programa "Top Chef" d'Antena 3 juntament amb David García del restaurant To[+] de Palà de Torroella.

Els catalans competiran per emportar-se el títol de millor a millor xef en el programa que s'emetrà el proper dimecres.

Tanmateix, una filtració a Internet suggeria qui seria el guanyador d'aquesta edició.

Marc Joli

La passió per la cuina va despertar en ell quan era només un nen, encara que al provenir d'una família d'artistes i músics, els hauria agradat que es dediqués a la música. Però ell ho va tenir molt clar i va realitzar els seus estudis a l'Escola d'Hostaleria de Vilamalla (Alt Empordà). Amb tan sols 18 anys va començar a treballar al restaurant de Ferran Adrià, El Bulli (Roses), on va estar dos anys a la secció de pastisseria amb Albert Adrià, i un altre com a cap de partida de carns i d'entrants tebis.

Després va passar a col·laborar amb Koldo Royo a Mallorca i després d'això va obrir el seu primer restaurant a Figueres. També va muntar una empresa de càtering i va posar en marxa diversos projectes gastronòmics a Barcelona, que avui dia segueix duent a terme i que gestiona de forma molt activa. Actualment té una taverna-restaurant al centre de Figueres, que es diu Cal Músic Taverna, en honor al seu avi.

Más vídeos en Antena3


Aquí desenvolupa una cuina mediterrània de mercat, amb productes de temporada, tots de quilòmetre "0". Ell mateix va al mercat cada dia a escollir els productes amb els quals va a treballar i improvisa. Per a ell és important que les coses siguin senzilles, utilitzar tècniques, però sense ser-ne esclau. Es considera una persona molt creativa, inquieta i amb caràcter. Bastant peculiar, independent i solitari, però molt competitiu, ambiciós, emprenedor i amb un dur caràcter.

Salvador Callis, Ferran Adrià, Eduard Bosch, Alberto Adrià, Koldo Royo, Rosa Maria Esteba i Javier de las Muelas, són alguns dels noms dels seus mentors. Per a ell entrar a "Top Xef" és la plataforma per donar-se a conèixer i una gran experiència.