El segon lladre de Bordils va morir pel tret al crani i no pels que havia rebut a l'esquena

La víctima va continuar fugint després de les primeres perdigonades

L'autòpsia ha conclòs que el segon lladre de Bordils va morir pel tret que Manuel P. li va engegar al crani per rematar-lo, perquè encara estava viu després de rebre els primers dispars a l'esquena.

De fet, cap d'aquestes dues perdigonades li va afectar punts vitals i el lladre va continuar fugint. Però abans que pogués avançar més de dos metres, el llogater del mas Pibernat el va encalçar i li va donar el tret de gràcia al cap, que li va rebentar el crani. Els resultats de l'autòpsia també quadren amb la versió dels dos detinguts, dient que el primer lladre va morir de manera accidental durant la baralla. Les postes que tenia al pit van sortir de l'escopeta retallada que duien les víctimes.

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) han fet aquest dijous l'autòpsia a les dues víctimes del crim de Bordils. Els cadàvers van aparèixer embolcallats amb plàstics a l'interior de la furgoneta que els detinguts van abandonar després de quedar-se embarrancats a tocar del riu Ter.


Les víctimes són un jove de 29 anys i un home de més de 50, veïns del barri gironí de Vila-roja. Segons la versió dels detinguts, els dos homes van anar al mas Pibernat amb intenció de robar marihuana (hi havia prop de mig miler de plantes). Com a mínim, un d'ells anava armat amb una escopeta retallada, amb la qual va encanonar Manuel P. a la barbeta.

Els resultats de l'autòpsia encaixen amb la versió que els dos detinguts van donar als Mossos d'Esquadra, perquè la munició que s'ha trobat al cos d'una i altra víctima és diferent. És a dir, que el lladre més jove va morir durant la baralla, després que l'escopeta retallada es disparés de manera accidental i un dels trets anés a parar al pit de la víctima. I que l'altre lladre va morir a conseqüència dels dispars que Manuel P., de 47 anys, li va engegar quan estava fugint.

El tret al crani, mortal

L'examen forense, però, ha revelat que el dispar mortal va ser el tercer que va rebre, i que li va esberlar el crani. Abans, el lladre havia rebut dues perdigonades més. Les que Manuel P. li va disparar per l'esquena mentre fugia. Cap d'aquests impactes, però, tot i tocar-lo, li van afectar punts vitals.

De fet, el lladre va continuar fugint, però no va poder anar gaire més enllà. Va travessar una tanca metàl·lica deixant un regueró de sang i, quan no havia avançat ni uns dos metres, Manuel P. el va encalçar i el va rematar amb un tret al cap. Aquest dispar, que li va fer esclatar el crani, va ser el que va matar a l'instant.

Manuel P. i l'altre home que feia poc havia acollit al mas, Juan M., un expresidiari de 64 anys, continuen detinguts a comissaria. Demà al matí, pels voltants de les deu, està previst que passin a disposició judicial al Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona, que és qui instruirà el doble crim de Bordils.