Ernest Plana, elegit nou president de la FOEG

Aposta per potenciar la industrialització i "acostar més" la patronal gironina als empresaris

L'empresari figuerenc Ernest Plana Larrousse ha estat elegit aquest dijous nou president de la FOEG per als propers quatre anys. Plana, que ha estat escollit en assemblea i per unanimitat, ha destacat que el seu objectiu és seguir construint la patronal gironina perquè s'adapti a les noves necessitats, a una formació cada vegada més especialitzada i adreçada als empresaris, i també a una oferta de serveis en consonància a les demandes de les empreses.

Així, l'empresari aposta per destinar tots els esforços a potenciar la industrialització i també per "acostar encara més" la patronal als empresaris. Alexandre Juanola, fins ara vicepresident de la patronal, ocuparà el càrrec de vicepresident institucional i es crea una segona vicepresidència executiva, amb Miquel Gotanegra al capdavant. El tresorer continuarà sent Josep Serra i la secretària, Dolors Ros, també seguirà amb les mateixes funcions.

Formaran part de la nova junta, com a vocals i representants de diferents sectors empresarials, Josep Burgas, Núria Carreras, Joan Casadevall, Joaquim Maria Caula, Gemma Coll, Joan Curós, Tomàs Feliu, Guillem Genover, Esteve Gibert, Lluís Micaló, Santi Mont, Domènec Morera, Josep Navio, Joan Ribas, Jaume Vila i Eudald Castells.

La candidatura que s'ha presentat presenta alguns canvis respecte a l'anterior però és continuista. Ernest Plana va assumir la presidència de la patronal gironina fa dos anys en substitució de l'empresari Jordi Comas, que va morir el novembre de 2012.

Plana ha volgut donar les gràcies a tots els que formen part de la FOEG per la confiança que li han fet i ha agraït el seu suport que, segons ha recalcat, ha fet possible "que pugui continuar al capdavant d'una organització empresarial de referència com és la nostra patronal gironina".

L'empresari ha subratllat que la FOEG ha de continuar essent una entitat forta i representativa del teixit econòmic de les comarques de Girona i s'ha mostrat convençut que ho aconseguiran. Plana ha volgut reivindicar la figura de l'empresari "que és el veritable creador de llocs de treball , la persona que dedica la seva vida a generar ocupació i valor afegit". La importància del valor afegit és la lliçó, ha remarcat, "que hem aprés d'aquesta crisi" i l'empresari, ha afegit, "ha de tenir un paper més destacat i en això treballarem". "Els empresaris i les seves empreses són la clau de la reactivació econòmica", ha sentenciat fent referència als reptes de futur.

El nou president de la FOEG ha desenvolupat la seva trajectòria professional al sector de la mecànica. Des de l'any 1998 és president de l'Associació d'Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de les comarques gironines (CORVE). També és vicepresident de la Federació Catalana de Tallers de Reparació (FECATRA), membre del comitè executiu i de la junta directiva de Foment del Treball i de la Fepime.