Obre la connexió definitiva entre el peatge de Vilademuls i l'N-II

L'obra substitueix la connexió provisional que es va habilitar al juliol

La rotonda elevada que connecta l'N-II amb el peatge de Vilademuls ja ha entrat en servei. La concessionària Abertis és qui ha executat l'obra, per encàrrec del Ministeri de Foment. L'obertura al trànsit del giratori suposa resoldre la connexió provisional que es va habilitar el passat 1 de juliol, quan es va inaugurar el peatge de Vilademuls.

Inicialment, el peatge no es preveia obrir fins que aquesta rotonda que connecta amb l'N-II estigués acabada. Però finalment, es va acordar habilitar un accés provisional per evitar que tota l'obra -el peatge ja estava completat- hagués d'esperar mig any abans no hi poguessin passar-hi vehicles.

El nou giratori també millora la connexió que hi havia fins ara amb la carretera local GI-5142. La rotonda elevada no apareixia al projecte inicial, però els canvis que l'Estat va fer amb l'N-II (que en aquest punt s'havia de desdoblar i no ho està) van obligar a reformular l'obra.

L'enllaç de Vilademuls, que va entrar en servei aquest estiu, va permetre completar no només la circumval·lació gratuïta de Girona a quatre carrils per l'AP-7, sinó també tot el projecte d'ampliació de l'autopista al seu pas per les comarques gironines. En total, aquest nou enllaç ha costat 37 MEUR. D'aquests, 32 corresponen a la primera fase i els 5 restants, que inclouen la rotonda elevada, a la segona.