La clínica dental solidària de Girona arriba a les mil visites anuals i reobre la llista d'espera

Una vintena d'odontòlegs atenen els pacients de manera altruista

La clínica dental solidària de Girona ha pogut obrir noves llistes d'espera. La clínica va obrir a finals de 2011 i va rebre tantes peticions que en només cinc mesos van haver de tancar la llista d'espera perquè no podien assumir tants pacients.

Segons informa el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Girona (COEC) en un comunicat, aquest any arribaran a superar les mil visites, cosa que ha permès tornar a acceptar pacients. Actualment, hi ha una vintena d'odontòlegs que tracten els pacients de manera voluntària i altruista. En concret, preveuen tancar el 2014 amb 1.036 visites amb les quals 145 pacients han acabat el tractament i 111 porten nova pròtesis per gaudir de la seva dentadura.

L'abril del 2012, la clínica dental solidària de Girona va anunciar que no admetria més pacients fins que eixugués la seva llista d'espera d'unes 300 persones. En aquell moment, el president de l'associació Dentistes Solidaris de Girona - que gestiona la clínica-, Emili Banchilleria, va calcular que trigarien mig any en poder reobrir les portes. No obstant això, al cap d'uns mesos, veient el gran nombre de pacients que encara hi havia a la llista, l'associació va calcular que no podria reobrir la llista fins a principis del 2015.


Segons informen en un comunicat, després de tres anys de feina, l'associació Dentistes Solidaris de Girona (DSG) ha assolit l'objectiu d'arribar a atendre 1.036 visites al llarg de l'any. Això ha permès que s'obrin noves llistes d'espera un mes abans del previst. Amb el miler de visites que han atès, 145 pacients han acabat el tractament i 111 tenen nova pròtesis.

Actualment, una vintena d'odontòlegs atenen de forma altruista els pacients que arriben a la clínica solidària. Els pacients són persones amb poc recursos econòmics i risc d'exclusió social, derivades a la consulta a través dels serveis socials. Tot i que en els centres d'atenció primària fan extraccions dentals necessàries, a la clínica dental solidària reben el tractament adequat de les dents que es poden conservar reparant-les. El servei no realitza pròtesis fixes ni implants. Els pacients beneficiaris només paguen un preu simbòlic pel tractament.

Amb l'objectiu de 'Poder somriure sense por o menjar bé sense dificultats', l'associació Dentistes solidaris de Girona (DSG) compta amb el suport de diverses entitats com l'Ajuntament de Girona, que ha cedit el local situat al Mercat del Lleó, a més del Dipsalut, la Fundació Caixa Girona, Proclinic , COEC Girona i la col·laboració dels dentistes i protèsics dels laboratoris J.Solés, Pelegrí, X.Johe i Pou.