Paneque lamenta l'expulsió del PSC de les taules locals a l'Ajuntament de Girona

La socialista considera que Puigdemont els vol "arraconar"

Sílvia Paneque atribueix l’expulsió del PSC de les taules locals i intermunicipals de les quals formava part a Girona, a un intent de l’alcalde, Carles Puigdemont (CiU) per "arraconar els socialistes fora de l’esfera pública". "Em sembla una bestiesa i no vull pensar que sigui una represàlia", valora la candidata socialista Sílvia Paneque, que representarà per primera vegada els socialistes gironins com a portaveu en el ple del dia 16 vinent.

Puigdemont va argumentar als socialistes que en virtut d'haver perdut sis dels set regidors amb què els socialistes van iniciar el mandat, donava per extingit el pacte per al qual es va aprovar el cartipàs.

"Espero que no sigui una represàlia perquè no seria propi d’un alcalde responsable, ara bé, aquesta decisió arriba després d’una intensa campanya del PSC a favor que cap nen o nena de Girona no es quedi sense beques menjador. Hem parlat d’habitage i hem quedat fora de Vivendes de Girona; hem denunciat la manca de direcció a Fira de Girona i el PSC ha estat expulsat de la Fundació; hem advertit sobre el preu del bus urbà i l’alcalde ens ha expulsat de Transports Municipals del Gironès; hem reclamat una major diligència en la neteja de la ciutat i hem quedat fora de Girona + Neta", analitza Paneque qui obvia que els motius de Puigdemont no són de rendiment, sinó de desmembrament del partit.

La nova representació municipal a les entitats dissenyada pel convergent també exclou el PSC de la Fundació del Parc Científic –per a la qual Puigdemont n’havia ressaltat la importància que en formessin part tots els grups amb representació al ple per correspondre’n el valor estratègic- i de la Mancomunitat Intermunicipal del Gironès setmanes després que el PSC de Girona critiqués que CiU "no té un full de ruta per redefinir l’àrea urbana de Girona ni en vol tenir".

"Si l’Alcalde pretén arraconar-nos al final de la bancada del ple, continuarem defensant els valors del socialisme catalanista i de progrés, malgrat les dificultats, en nom dels 7.505 vots i de la gent dels barris de Girona amb la mateixa dignitat i perseverança, tossudament i amb persistència, al marge d’actituds polítiques amb les quals no ens sentim identificats. És el nostre deure", avança Sílvia Paneque, que critica l’actitud de Puigdemont assegurant que "a política de l’Ajuntament no pot ser la reacció irada per castigar la discrepància".