Desarticulen un grup acusat de cometre sis robatoris en domicilis d'arreu de Catalunya

Un dels llocs on van actuar és a Lloret de Mar

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones acusades de cometre sis robatoris amb força en domicilis del Vallès Oriental i Occidental, Maresme i la Selva. Els detinguts, que van ingressar a presó després de passar a disposició judicial, són quatre homes de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona.

Les detencions es van produir gràcies a la col·laboració d'un testimoni que a finals de novembre va observar com sortien tres homes d'un vehicle en actitud vigilant i saltaven la tanca d'accés a una casa propera on van acabar robant. Els agents van enxampar el passat 3 de desembre tres d'ells a Sant Cugat del Vallès quan vigilaven un domicili i van detenir la quarta en un habitatge de Barcelona. La investigació continua oberta i no descarta poder relacionar-los amb altres robatoris que coincidien amb el 'modus operandi d'aquest grup'.

Els Mossos destaquen que el desmantellament d'aquest grup va ser possible gràcies a la informació que van facilitar les víctimes d'alguns robatoris, referent a la matrícula del vehicle que duien els detinguts i les seves descripcions.

Els fets es remunten al 26 de novembre passat quan a Sant Cugat del Vallès un testimoni va observar com sortien tres persones d'un vehicle amb actitud vigilant i saltaven la tanca d'accés a una casa propera on haurien acabat robant. El testimoni va trucar als mossos i va facilitar la matricula del vehicle amb el qual haurien marxat i la descripció física dels homes.

A banda d'aquest fet, el mateix dia es va denunciar un robatori amb força en un altre domicili de la mateixa localitat. En aquest cas, la víctima recordava que pocs dies abans havia vist un vehicle amb tres homes la qual cosa li va semblar estrany i va decidir apuntar la seva matrícula. El vehicle era el mateix que s'hauria utilitzat en el robatori anterior i la descripció de les persones també corresponia amb els presumptes lladres. Les imatges enregistrades de les càmeres de seguretat de casa de la víctima van corroborar el seu testimoni.

Posteriorment, els investigadors van tenir coneixement de dos robatoris més, aquest cop al Maresme, en concret a Arenys de Mar i un altre a la Selva, a Lloret de Mar, que es van produir el 28 de novembre amb una hora de diferència entre els dos. En els dos casos les víctimes també van veure tres homes sortint dels domicilis i fugint amb un vehicle del qual van facilitar la matrícula als agents.

Les tasques d'investigació van permetre identificar el conductor dels vehicles. Els agents van iniciar un seguiment d'aquesta persona, que anava acompanyat de dos homes més, un d'ells el seu germà, que ja havia estat detingut el 25 de setembre a Sant Cugat en relació a un robatori amb força.

El passat dimecres 3 de desembre els agents van muntar un dispositiu de paisà després de tenir coneixement que aquest vehicle es podia trobar a Sant Cugat del Vallès. Els mossos van localitzar-lo estacionat en un carrer del municipi on també hi havia un dels tres homes fent tasques de vigilància davant d'un domicili. Va ser en aquell moment quan els investigadors van detenir-lo a ell i a dos homes més que, alertats per aquest, intentaven fugir saltant a la parcel·la del costat.

La investigació posterior va permetre determinar la existència d'una quarta persona implicada en els fets que ràpidament va ser localitzada i detinguda en el domicili que compartien aquestes persones a Barcelona. En l'escorcoll es van localitzar diverses joies amagades entre la roba del detingut que havien estat sostretes de l'habitatge d'Arenys de Mar.

A l'interior del pis que compartien els quatre homes els investigadors hi van localitzar joies, telèfons mòbils, rellotges, bosses de mà i roba de diferents marques comercials.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 5 de desembre passat i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.