Pastor treu pit per les actuacions de Foment davant les inundacions del TAV a Girona

Diu que han actuat "ràpid" i amb "diligència"

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat aquest dimecres que el seu equip ha actuat "ràpid" i amb "diligència" per resoldre els problemes d'inundacions que ha patit l'estació del TAV a Girona.

Segons la ministra, ADIF ha netejat el llit del riu Güell, i ha "reforçat el mur del pou de l'entrada de la tuneladora, i davant de "l'episodi de pluges extraordinàries" amb més de 130 litres per metre quadrat del 30 de novembre va restablir el servei amb un temps rècord perquè "es va tancar a les nou i pico de la nit i a les cinc de la matinada ja estava resolt".

Pastor ha fet aquestes manifestacions durant la sessió de control al Congrés i en resposta a una pregunta del diputat del PSC per Girona Àlex Sáez, que ha assegurat que la seva gestió al capdavant de Foment "resulta negativa i perjudicial per als interessos de la majoria dels ciutadans de Girona", i es produeix en un marc polític de "sensació creixent d'abandó i desafecció".

Sáez ha recordat a la ministra que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) situen Girona a la cua de les inversions, amb 70 euros per càpita davant els 338 de la mitjana espanyola, i que els episodis d'inundació de l'estació del TGV han causat "alarma social" i "perjudicis" als usuaris.

El diputat del PSC ha assegurat que malgrat que ella mateixa s'havia compromès a resoldre els problemes d'inundació després de la inundació del 28 de setembre, l'1 de desembre s'ha tornat a produir una nova inundació davant la "inacció" del seu executiu.

Per aquest motiu li ha preguntat si afrontarà definitivament les obres i taparà el pou d'extracció, i si efectuarà "de manera immediata" les obres d'adequació de l'entorn de l'estació, com demanen els veïns. "Està en joc no només la seva credibilitat, sinó la credibilitat del govern espanyol a Girona", ha conclòs.

Pastor: "El govern ha complert amb la seva responsabilitat"

Pastor ha assegurat que el seu govern ha complert amb la seva responsabilitat de "restablir el servei ferroviari tan aviat com sigui possible" i així ho ha fet perquè els viatgers patissin "les menors molèsties possibles".

La ministra ha volgut recordar que ha estat "aquest govern", i no el de Zapatero, el que "ha fet possible l'arribada del TGV a Girona" i "que més d'un milió de persones hagi utilitzat aquest servei des que es va posar en marxa".

Per contra, ha volgut recordar a Sáez que va ser el govern socialista el que va aprovar el desviament provisional del riu Güell al 2008 i el que va aprovar el projecte de l'estació del TGV a Girona al 2011 per deixar la ciutat "sense TGV" amb un retard "de més de tres anys".

A més, segons Pastor, Foment "continua treballant" com ho demostra la reunió que va tenir lloc aquest dimarts entre el secretari general d'infraestructures i l'ajuntament de Girona "perquè comencin les tasques de supressió del pont existent, la neteja del llit antic, l'execució del nou llit i també el tapat del pou d'extracció d'àrids".