Els Bombers fan una vintena de sortides fins aquest matí a causa del fort vent

Les actuacions s'han concentrat sobretot als Vallesos, Baix Llobregat i Anoia

Els Bombers de la Generalitat han fet una vintena de sortides durant aquest nit i aquest matí a primera hora a causa del fort vent que Catalunya.

Segons han indicat els Bombers de la Generalitat, les sortides s'han concentrat a l'àrea metropolitana, sobretot els Vallesos i el Baix Llobregat durant la nit i aquest matí també a la zona d'Igualada i Piera, a l'Anoia.

Els Bombers han hagut d'actuar sobretot per retirar objectes caiguts a les vies com branques d'arbres i altres elements del mobiliari urbà o també per alarmes que s'han disparat en vehicles o pàrquings a causa de les fortes ventades.

Protecció Civil ha activat des d'aquest dilluns l'alerta del pla Procicat per les fortes ventades que afecten aquest dimarts el país, sobretot al Pirineu i Prepirineu on avui les ratxes poden superar els 125 km/h. De moment aquesta matinada ja s'han registrat cops de vent de 126 km/h a Portbou (Alt Empordà) a les 05:00h i 43 km/h a Girona a les 04:00h. S'espera que el vent faci acte de presència a partir del migdia fins a mitja tarda, moment en que serà més virulent.