Continua estable amb cremades al 45% del cos la víctima de l'explosió a Llagostera

Cinc dels sis ferits lleus ja shan rebut l'alta

Continua estable dins de la gravetat l'home de 40 anys que va resultar ferit greu aquesta passada nit de dissabte en l'explosió d'un habitatge a Llagostera, al Gironès. La víctima continua ingressada a l'Hospital de la Vall d'Hebron amb cremades de segon i tercer grau al 45% del seu cos. Cinc dels sis ferits lleus - entre els quals hi ha una menor d'edat- ja han rebut l'alta mentre que una de les dones afectades, parella de la víctima més greu, també ha estat redirigida a la Vall d'Hebron per fer diversos anàlisis ja que podria patir cremades de segon grau.

Tot apuntaria a que l'origen de la deflagració es troba en un acumulador d'aigua de la calefacció, que estava al costat de la llar de foc. Els fets van succeir ahir a la nit pels volts de les deu quan les víctimes estaven reunides al número 3 del carrer Sant Antoni de Llagostera, al bell mig del centre històric del poble. Segons ha explicat l'alcalde de la vila, la víctima més greu ha estat el mateix llogater de l'immoble, un home de 40 anys, veí del municipi, que es trobava fent carn a la brasa en el moment dels fets. Tots els afectats estaven celebrant que la víctima més greu havia llogat aquest immoble i s'hi acabava d'instal·lar.

Aquest diumenge al matí, Santamaria ha explicat que l'home continua estable dins de la gravetat, ingressat a la unitat de cremats de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. A causa de l'explosió, la víctima hauria patit cremades de segon i tercer grau al 45% del seu cos i diversos traumatismes i ferides. Aquesta passada nit, els metges l'han operat d'un braç. En principi, es patia per la seva vida. "És un home jove, fort, molt esportista i esperem que es recuperi", ha comentat Santamaria.

La deflagració també va afectar a sis persones més que es trobaven dins de l'immoble i que van ser traslladades a l'Hospital Santa Caterina de Salt i el Josep Trueta de Girona. Cinc d'elles ja han rebut l'alta mèdica però una, la parella de la víctima més greu, ha estat redirigida fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron per analitzar-la amb cura i revisar les ferides ja que podria patir cremades de segon grau en algunes parts del seu cos.

(Visualitza el vídeo al web)

 
Vídeo ACN
 
Segons ha explicat el batlle, els mateixos testimonis dels fets van comentar que minuts abans de l'explosió havien sentit com si bullís alguna cosa al costat de la llar de foc.

Segons sembla, ara fa uns dies, s'havia cremat la xemeneia de l'immoble i havia aparegut alguna esquerda en aquesta zona de la casa. Tot apuntaria a que l'origen de l'explosió es trobaria en un acumulador d'aigua de la calefacció, situat al costat de la llar. "Sembla ser que van anul·lar la calefacció d'aigua, van instal·lar gas, però va quedar aigua acumulada en aquest punt que, a causa de la calor, ha anat guanyant graus i s'ha convertit en una autèntica olla a pressió", ha explicat el batlle.

L'ona expansiva va fer caure el llogater al terra del carrer Sant Antoni. Els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar-lo perquè havia quedat atrapat sota la runa. A més, l'explosicó també va fer caure part de la paret que donava al carrer, diversos envans de l'interior de l'immoble i la mateixa xemeneia de la casa també va anar a parar al bell mig de la via. Durant aquesta nit, els tècnics han anat retirant la runa, els vidres i la resta de material. No obstant això, per precaució, s'ha tallat l'accés al carrer. Aquesta passada nit, els Bombers van apuntalar l'edifici tot i que l'explosió no ha causat danys estructurals.


Els afectats son diversos matrimonis adults, amics des de fa temps i membres de la colla Bell-Matí del poble, i una nena menor d'edat de tres anys. L'explosió va trencar els vidres de la casa del davant i, per aquest motiu, es van desallotjar quatre persones - tres adults i un menor d'edat- que vivien a l'immoble. Tots ells han passat la nit a casa d'un familiar i aquest diumenge, ja han pogut retornar a casa seva.

La policia científica dels Mossos d'Esquadra analitzarà l'edifici per acabar d'aclarir les causes de l'incident. Ahir, la Direcció General de Protecció Civil va activar la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). Fins al lloc dels fets es van desplaçar 12 dotacions dels Bombers, efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local.