Masella obrirà portes aquest diumenge amb un quilòmetre i mig esquiable

Vall de Núria no té previst començar la temporada aquest cap de setmana

L'estació d'esquí Masella, situada a la Cerdanya, obrirà portes aquest diumenge amb dos pistes disponibles i un quilòmetre i mig esquiable. L'estació té preparats tres remuntadors i es podrà accedir a les pistes des de Coma Oriola i el Pla de Masella, a través del telecadira Masella Jet.

Des de les instal·lacions subratllen que les baixes temperatures dels darrers dies ha permès generar molta neu artificial ja que les precipitacions de la darrera setmana només van deixar nevades a les cotes més altes de l'estació. El preu del forfet es definirà aquest diumenge en funció del número de pistes finals que puguin obrir i, de moment, la zona d'esquí nocturna no està disponible.

Tal i com estava previst, aquesta tarda de dissabte, els directius de l'estació s'han reunit per decidir si obrien les instal·lacions durant aquest Pont de la Puríssima. En principi, l'estació arrencarà la temporada d'esquí 2014-2015 aquest diumenge al matí amb dos pistes obertes - Coma Oriola de color blau i la pista de debutants de Coma Oriola de color verd- i tres muntadors oberts, el telecadira de Coma Oriola, el teleesquí de Coma Oriola i el telecadira Masella Jet.


D'aquesta manera, l'estació es suma a la resta d'instal·lacions d'esquí dels Pirineus orientals i occidentals que ja han obert les seves portes. Segons informen des de Masella, aquestes instal·lacions de la Cerdanya són una de les que mantenen les temporades d'esquí més llargues i normalment cada any han anat obrint entre finals de novembre i principis de desembre. En concret, l'any passat, Masella va arrencar la temporada el 21 de novembre.

Des de l'estació subratllen que aniran obrint noves pistes i sectors de manera progressiva i que també tenen previst que dintre d'uns dies pugui estar disponible el domini esquiable nocturn. Les baixes temperatures d'aquests darrers dies han permès generar una gran quantitat de neu artificial que ha servit per poder obrir les pistes el més aviat possible. La Molina també té previst entrar en funcionament aquest diumenge i Vallter 2000 va ser la primera estació d'esquí de tot Catalunya que va començar la temporada ahir, divendres.

D'aquesta manera, la única estació gironina que no obrirà aquest cap de setmana és l'estació d'esquí de Vall de Núria. La cap de premsa de les instal·lacions, Ruth Bover, ha explicat que no descarten iniciar la temporada l'últim dia del Pont de la Puríssima, el proper dilluns, però que tot depèn de les nevades, la quantitat de neu que puguin generar i el vent que bufi a la zona. Fins ara, els canons no han parat de treballar a tot gas generant neu artificial.