Pastor depurarà responsabilitats si hi ha hagut negligència a les inundacions del TAV a Girona

La ministra de Foment anuncia una reunió monogràfica per parlar de la llançadora de metro entre Barcelona i l'aeroport

Ana Pastor, ministra de Foment del govern espanyol, ha assegurat aquest dijous que si hi ha hagut "negligència" en la inundació del TAV a Girona es depuraran "responsabilitats". Ho ha dit a TV3, just el mateix dia que ha posat la primera pedra de la construcció dels nous accessos viaris al Port de Barcelona des de l'A-2, una construcció que, ha dit, es licitarà "immediatament".

Pastor ha dit que prendrà les mesures "adequades" perquè si algú ha incomplert les seves obligacions, "no pugui seguir tenint responsabilitats".

D'altra banda, la ministra ha destacat que 1,3 milions de persones han utilitzat ja el TAV a Girona, una xifra que justifica la inversió que, ha recordat, es va fer quan el PP va arribar a la Moncloa, "en un moment que no hi havia molts recursos".


En un to afable la ministra de Foment ha explicat que després de les obres viàries tocaran les ferroviàries. Un cop acabades aquestes, el port barceloní tindrà sortides de tren amb totes les amplades possibles, ibèrica, mètrica i internacional. De fet, ha destacat que serà la primera infraestructura portuària que tindrà "accés en ample internacional". Un punt fort per a una instal·lació de les "més competitives d'Europa" que suposa "un element clau de l'economia de Catalunya".

La titular de la cartera de Foment ha defensat les inversions de l'executiu del qual forma part a Catalunya. L'ha xifrat en més de 7.000 milions als pressupostos i en més de 4.000 des que és ministra. També ha subratllat un augment del 18,9% de la inversió de l'Estat a Catalunya en infraestructures per al 2015.

Finalment, la ministra ha anunciat per a la setmana vinent una reunió monogràfica entre els diferents actors implicats per parlar de la licitació de la llançadora de metro entre el centre de Barcelona i l'aeroport del Prat, una infraestructura per a la qual el govern espanyol preveu que hi hagi inversió privada.