Millo exigeix al Govern i a l'ACA que 'no centrifuguin responsabilitats' sobre l'esvoranc a Figueres

El líder popular ha demanat a la Generalitat que no "doni l'esquena com fins ara" a la capital de l'Alt Empordà

El president del PP de Girona, Enric Millo, que aquest dijous ha visitat l'esvoranc causat per la llevantada del passat cap de setmana a la Rambla de Figueres, ha exigit a la Generalitat i a l'ACA que "no centrifuguin responsabilitats" al voltant d'aquest accident i que n'assumeixin les que els pertoquin.

Millo ha recordat que l'encarregada de netejar les rieres és l'ACA i que, "sense precipitacions", cadascú haurà d'assumir la seva part de responsabilitat un cop es detectin les causes de l'accident. El líder popular també ha demanat a la Generalitat que "no doni l'esquena a Figueres com fins ara" i que financi les obres de reconstrucció amb el fons de contingència inclòs al pressupost del 2013.

Durant la seva visita a l'esvoranc de la Rambla de Figueres, Enric Millo i la plana major del PP a les comarques gironines han pogut seguir en directe la retirada dels dos plataners centenaris afectats per l'esvoranc que aquest mateix dijous seran replantats al Parc de les Aigües de la capital de l'Alt Empordà. Millo, un cop escoltades les explicacions per part dels tècnics municipals, ha mostrat la seva solidaritat als veïns afectat que, a l'ensurt d'un propi d'un accident d'aquestes característiques, hauran de sumar les molèsties que comportarà la seva reparació en els pròxims mesos.

Sobre les causes que han provocat l'esvoranc i les possibles responsabilitats que se'n derivin, Millo ha assegurat que "sense caure en la precipitació" ara és l'hora de mirar si tot s'ha fet correctament i "situar les responsabilitats de cadascú perquè aquestes coses no passin en altres ciutats amb rieres cobertes". Tot i recordar que la responsabilitat de tenir les rieres netes és de l'ACA, Millo ha afegit que el PPC no actuarà com la Generalitat i l'Ajuntament de Girona al voltant de la darrera inundació de l'estació del TAV a Girona que sense esperar un informe tècnic "ràpidament han demanat dimissions". Amb tot, Millo ha exigit al Govern i a l'ACA que "no centrifuguin responsabilitats" i que les assumeixin si es demostra que "no és van fer bé les coses". " És un moment per demanar als responsables polítics seriositat, rigor i responsabilitat", ha reblat.

Sobre qui pagarà la factura d'unes obres que s'allargaran els pròxims mesos, Millo ha recordat que els pressupostos del Govern compten amb un fons de contingència per afrontar situacions d'aquest tipus i que seria "totalment justificat i raonable" que part d'aquest fons es destinés a la reconstrucció de la Rambla. Un fons, ha puntualitzat, que en el pressupost de l'any en curs compta amb una partida de 40 milions d'euros que s'amplia fins els 200 milions en el projecte de pressupostos per al 2015 presentat aquest setmana. Amb tot, Millo ha deixat clar que aquesta via de finançament no és incompatible amb la declaració de zona catastròfica que ha sol·licitat l'Ajuntament de Figueres. En aquest punt, ha afegit que "si la petició compleix els requisits, esperem que segueixi el seu curs".

Per últim, Enric Millo ha demanat al Govern "que no doni l'esquena a Figueres com fins ara" i com també fa amb el conjunt de les comarques gironines. En aquest sentit, ha denunciat que en el projecte de pressupostos per a l'any vinent, les inversions previstes a la província de Girona cauen més del 70% respecte els comptes de fa dos anys i que "no entén les raons d'aquest abandonament" que atribueix a una "acció de centralisme inacceptable". En aquesta línia, el líder popular ha afirmat que presentaran una bateria d'esmenes als comptes presentats perquè es facin les inversions necessàries i es millori la dotació d'aquelles insuficientment finançades. Com a exemple ha posat el desdoblament de la C-260 al seu pas per Vilatenim.